Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Regen en wind teisteren cross duatleten in Sandman Inferno
Duathlon

Regen en wind teisteren cross duatleten in Sandman Inferno

Jaryd De Mooij heeft de Sandman Inferno cross duatlon in Westende gewonnen. Heel wat atleten, waaronder favoriet Whytic Priem, moesten door onderkoeling de wedstrijd verlaten. Het was letterlijk een inferno aan de kust door de regen en de wind…

Met veel goede moed probeerden enkele zonnestralen de aanwezige atleten in Middelkerke te vergezellen. Jammer genoeg moesten deze al lang het onderspit delven tegenover de wind en de regen die van deze Sandman Inferno een onvergetelijke editie maakten.

MTB’s klaar voor de wedstrijd / Foto 3athlon.be – Gert-Jan D’haene

Light Inferno

In de Light Inferno ofwel de wedstrijd over de korte afstand kregen we van begin tot eind een tweestrijd te zien tussen Kasper Lagae en Robin ‘Bientje’ Schuermans. Tot het bittere eind loste het tweetal elkaar voor geen vin maar in de laatste honderden meters beschikte Bientje over het beste eindschot. Hij haalde het dus van Kasper Lagae en Kevin Strubbe die in de achtergrond ’the best of the rest’ bleek. Bij de dames ging de overwinning naar Inge Roelandt. Zij haalde het overtuigend voor Emelie Butseraen en Sylvie Allaert die er samen met Hannah Verhaeghe een spannende strijd om het podium van maakten.

Bientje met Kevin Strubbe en Kasper Lagae op het podium (foto: facebook Kevin Strubbe)

XLarge Inferno

Op de lange afstand kregen de atleten naast de dubbele afstand ook een dubbele portie aan regen en wind voorgeschoteld wat resulteerde in een waslijst aan opgaves. Whytic Priem kwam solo in de wissel na de eerste run maar moest de wedstrijd op de fiets staken wegens onderkoeling. Jaryd de Mooij toonde zich het best opgewassen tegen de barre omstandigheden en legde met een indrukwekkend nummer op de MTB de basis voor zijn overwinning. Met minuten voorsprong kwam hij als winnaar over de meet. Sam Willems en Niki Devoldere mochten als tweede en derde mee op het podium. Bij de dames leek Anouk Vanhoutte lange tijd op weg naar de overwinning maar het was uiteindelijk Lien Lanssens die met de zege ging gaan lopen.

Whytic Priem aan de leiding in de XLarge Inferno / Foto 3athlon.be – Gert-Jan D’haene