Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Timothy Van Houtem: “Hoop op selectie voor WK in Pontevedra”
Tobias Van Hecke en Timothy Van Houtem bij de start van de drielandenpunttrail (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Multisports

Timothy Van Houtem: “Hoop op selectie voor WK in Pontevedra”

Triatleet Timothy Van Houtem was een opvallende deelnemer aan de Drielandenpunttrail in Vaals. De Europese kampioen long distance triatlon liep op kop in de 21 km verkeerd, startte opnieuw in de 11 km en vond ook daarin niet het juiste parcours. Maar Timo amuseerde zich en schonk ons een blik op zijn 2019 programma. “Ik hoop op een selectie voor het WK in Pontevedra, want ik hoorde nog niks van de federatie…”

Lars Baeyens geniet van parcours

Op de dertig kilometer ging favoriet Tom De Beukelaer al vroeg aan de leiding, samen met Vincent Lemmens en Nederlander Pim Freriks. De Beukelaer won de 30 km in een wedstrijd die door sabotage van pijltjes werd geteisterd, waardoor verschillende atleten op het verkeerde traject terecht kwamen en te weinig kilometers maakten. Triatleet Lars Baeyens vond wel de juiste weg. Hij deed het niet onaardig in de gietende regen. Hij werd zesde en was achteraf zeer te spreken over het parcours.

Sterke Tobias Van Hecke

Timothy Van Houtem was samen met Tobias Van Hecke, vorige week ook al sterk in de Hivernales in Brussel, de favoriet op de 21 km. De twee triatleten gingen aan kop, maar een omgedraaid pijltje zorgde voor een te vroege finish. De twee probeerden het opnieuw op de 11 km en ook daarin liep het fout, al kwamen ze wel alle twee weer als eerste en tweede over de streep.

Timothy Van Houtem met race director Vincent Siringo in Vaals (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Timo: “Nog geen selectie voor WK”

Voor Timo maakte het uiteindelijk niet zoveel uit. Hij vermaakte zich. “Ik kwam om me te amuseren. Het is een mooie combinatie van kracht en uithouding, dat trailrunnen,” vertelt Timo. “Dit was geen specifieke voorbereiding op het triatlonseizoen, ik vind het gewoon leuk om dit te doen.”

In 2018 werd Timothy Van Houtem in de Challenge Madrid Europees kampioen voor de ETU over de volledige afstand. En dus zou je verwachten dat hij rechtstreeks gekwalificeerd zou zijn voor het Multisport WK in Pontevedra. “Daar ligt mijn eerste piek, in april, tenminste als de federatie mij selecteert. Ik heb er helaas nog niets van gehoord.”

“Lanzarote en Geraardsbergen”

Na Pontevedra wordt Lanzarote het grote doel. “Ik wil na mijn Europese titel ook goed presteren op het ITU multisport WK op de long distance triatlon in Pontevedra. Nadien verleg ik de focus naar de Ironman van Lanzarote. Verder start ik ook in het BK halve triatlon op de Challenge van Geraardsbergen. Maar ik vrees ervoor of ik Pieter Heemeryck daar zal kunnen kloppen,” aldus Timo.

Uitslagen Drielandenpunt trail Vaals 2019