Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck en Swannet crossen in Rotselaar, Meysmans en Balty winnen loopwedstrijden
Multisports

Heemeryck en Swannet crossen in Rotselaar, Meysmans en Balty winnen loopwedstrijden

Triatlontopper Pieter Heemeryck deed de spikes nog eens aan en nam, in stijl, deel aan het Vlaams kampioenschap veldlopen in Rotselaar. Ook Laura Swannet was er van de partij. Een dag eerder won duatleet Jan Meysmans de jogging “Rond De Plas”. En in La Hulpe won Pierre Balty de jogging du Fond des Ails.

Run cross country they said. It will be fun they said! 😜 🎥 @thomascbrt#achulshout #domoscottteam #roadtokona #chasingkona #crosscup #rotselaar #rotselaarheikant #noshortcuts Domo Elektro Sportoase @scottsports Delen Private Bank Skinfit DT Swiss Sennheiser Energy Lab Zone3 Be Movi Scicon Sports2 Herzog Medical Polar Vedette Sport #lbtraining

Geplaatst door Pieter Heemeryck op Zondag 10 februari 2019

Pieter Heemeryck deed het niet onaardig, al kan er nog wat aan zijn techniek gewerkt worden, zoals we zien in bovenstaand filmpje 😉 Zelf was hij redelijk tevreden met zijn 26ste plaats. “De eerste test van het seizoen zit er op. Het was draaien, springen, modder en zand in Rotselaar. Uiteindelijk ben ik 26ste geworden, maar op toch wat meer achterstand dan ik vooraf gehoopt had. Binnen twee weken volgt op het BK veldlopen een nieuwe kans op een parcours dat me beter zou moeten liggen,” aldus de Domo-Scott atleet.

Snelle Laura Swannet

Pieter kwam na 30’05 als 26ste binnen. Winnaar Lander Tijtgat deed er 27’20 over. Bij de vrouwen zagen we een sterke Laura Swannet die in de top-10 van het Vlaams kampioenschap eindigde en overall 17de werd, vlak voor Jolien Boonen. Laura klokte 24’37. Winnares Kate Holt finishte in 23’02. Bij de juniores werd Hanne Peeters knap zevende.

Jan Meysmans en Pierre Balty winnen

Een dag voor de cross cup in Rotselaar was er de jogging ‘Rond De Plas’. Op de 10 km stond er geen maat op Jan Meysmans. Die twijfelde vorig jaar na afloop van Zofingen of hij nog wou doorgaan, maar het lopen lijkt alvast goed te gaan in 2019. Hij won de 10 km in 37’38 en was exact een minuut sneller dan Chris Wouters. En in La Hulpe won Pierre Balty zaterdag met overwicht de Jogging du Fond des Ails.

Geplaatst door Laurent Saublens op Zaterdag 9 februari 2019