Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opvallende overname: Tacx komt in handen van Garmin
Extra

Opvallende overname: Tacx komt in handen van Garmin

Opvallend nieuws op de triatlon-gear markt: het Nederlandse Tacx wordt overgenomen door een van de dochterbedrijven van Garmin. Tacx bestaat al meer dan vijftig jaar maar is vooral de laatste jaren gegroeid dankzij hun Neo smart trainers. In een markt waarin compatibiliteit key is tussen verschillende merken, is de overname best verrassend te noemen.

Er is geen informatie bekend over het overnamebedrag dat Garmin biedt voor Tacx. Het Nederlandse bedrijf is gevestigd in Wassenaar en heeft ruim 200 werknemers in dienst.

“Ons bereik in de indoortraining markt wordt met deze overname enorm vergroot. Samen met Tacx biedt Garmin nu het hele jaar door een leuke en motiverende binnen- en buitenervaring voor fietsers,” zegt Garmin CEO Cliff Pemble.

Koos Tacx, de CEO van het gelijknamige bedrijf, is blij met de overname door een grote speler als Garmin. “Garmin heeft uitgebreide R&D-mogelijkheden en met hun wereldwijd distributienetwerk kunnen we onze indoor trainingsproducten en -technologieën nog verder verbeteren en ze bij fietsers wereldwijd onder de aandacht brengen,” aldus Koos.

Merknaam blijft, productie in Nederland ook

Volgens gadget-specialist DC Rainmaker zal de overname wellicht gevolgen hebben voor Wahoo, met zijn KICKR de grote concurrent van Tacx, maar ook Zwift zou hiervan wel eens de gevolgen kunnen dragen. Tacx heeft zijn eigen Tacx Trainer Software namelijk.

DC Rainmaker kreeg bij Garmin te horen dat de merknaam Tacx blijft bestaan en dat de productie in Nederland blijft.