Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
IM Bolton Europese qualifier voor militair WK in Kona
Christopher Loose in Hawaii 2016 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

IM Bolton Europese qualifier voor militair WK in Kona

De Ironman UK in Bolton zal in 2019 ook de slots verdelen voor de militairen die richting Kona willen toeleven. Het zal overigens de enige Europese wedstrijd zijn voor onze strijdkrachten waar ze om hun WK ticket zullen kunnen strijden. De Belgische militairen deden het al een paar keer goed in hawaii. Krijgen we zo in 2019 een opvolger van Kevin Maggen of waagt Christopher Loose alsnog zijn kans na die nipte tweede plaats van 2016? Er zijn slechts 10 slots te verdienen in Bolton.

In 2015 riep Ironman de militaire categorie in het leven zodat er ook een aparte reeks voor militairen aan de start zou staan van Hawaii. Deze atleten zouden dan onderling de strijd aangaan om zo de titel ‘militair wereldkampioen Ironman’ aan hun palmares te kunnen toevoegen.

Kevin Maggen wereldkampioen in 2015

In 2015 ging die eer als eerste naar een landgenoot. Kevin Maggen knalde toen naar de wereltitel en één jaar later was het ei zo na Christopher Loose die hem zou opvolgen. Een penalty strooide toen roet in het eten en zo zag Christopher de titel met slechts 19 seconden aan zijn neus voorbij gaan.

Ook dit jaar zullen de militairen opnieuw om deze prestigieuze titel kunnen strijden. De eerste 15 slots voor Kona 2019 waren al te verdienen in de Ironman 70.3 van Superfrog (eind 2018) maar nu komen de Europeanen met de Ironman UK dus ook aan hun trekken. In Bolton liggen er op 14 juli tien Hawaii slots op de militairen te wachten.

Belangrijk is dat je jezelf als militair registreert voor de specifieke militaire categorie en dat je een Age Group athlete bent, geen Frederik Van Lierde en Marino Vanhoenacker dus die als PRO geen kans maken op deze titel. De nodige info kan je nalezen op de site van Ironman waar binnenkort de update van UK als Military Division qualifier race zal toegevoegd worden.

Wij zijn alvast benieuwd wie zijn kans waagt, misschien moeten we onze redactie-leden Gert-Jan D’haene en Tom Verelst eens een duwtje in de rug geven?