Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Britse triatleet vervolledigt 100 triatlons in 100 dagen
Nieuws

Britse triatleet vervolledigt 100 triatlons in 100 dagen

De Britse triatleet en ex-politieman Paul Lander heeft op 100 dagen tijd 100 kwarttriatlons vervolledigd. De 55-jarige triatleet begon aan zijn uitdaging op 31 oktober 2018, om een neergeschoten collega van hem te herdenken. Op 7 februari 2019 legde hij zijn honderdste kwarttriatlon op rij af. Een aantal blessures en een griep tussen triatlon 80 en 89 konden hem niet stoppen en ook op de feestdagen ging Paul gewoon door, allemaal voor het goeie doel.

De meeste van zijn triatlons legde Paul indoor af. Na het zwemmen kroop hij meteen op de wattbike en nadien op de loopband. Elke dag, 100 dagen lang, zwom hij 1500 meter, fietste hij 40 km en liep hij 10 km, zelfs op kerstdag en nieuwjaar.

Tribute aan neergeschoten collega

Op 31 oktober 1984 werd zijn collega John Speed neergeschoten vlakbij Leeds Minster toen hij een collega te hulp schoot. Paul besloot vorig jaar om op een bijzondere manier eer te betonen aan politiemensen die hun leven hebben gegeven tijdens het uitvoeren van hun job. Hoewel hij de meeste triatlons indoor aflegde, deed hij ook een aantal proeven bij gedenkplaatsen van ex-collega’s van hem.

De honderdste en laatste triatlon in het rijtje deed hij bij het National Memorial Arboretum in Staffordshire. Hij zamelde in totaal meer dan 10.000 Britse Pond in voor het UK Police Memorial.

Op de website Tri100.uk was te volgen hoe Paul, een ervaren triatleet sinds 2009, bleef doorzetten, ondanks blessures en een griep die de kop opstak bij triatlon 80 en een aantal dagen zou duren. Maar Paul gaf niet op. Hij was dan ook blij toen het er op zat. “Ik heb speciaal voor 100 gekozen, omdat het een verre van redelijk aantal was en ik wist dat het een enorme uitdaging zou worden,” vertelt Paul. “Maar daardoor zou mijn commitment om het te halen ook groter zijn. Na de 99 eerdere triatlons wist ik dat het me zou lukken en dat het een dag vol emoties zou worden.”

Snelle tijden in laatste triatlon

“Voor nummer 100 kon ik nog eens stevig doorzwemmen, zonder angst voor blessures waardoor ik de dag nadien niet meer zou kunnen zwemmen. In deze laatste triatlon hadden ze speciaal een aparte kamer gereserveerd voor mij om op de wattbike te stappen, maar die had geen ramen en geen verkoeling. Gelukkig heeft een lokale politieman me koelte gebracht door met een handdoek te wapperen. Ik heb opnieuw een snelle tijd neergezet omdat ik wist dat dit de laatste keer was.”

In de allerlaatste proef liep het nog bijna mis. “Samen met agenten van de Staffordshire Police begon ik aan de 11 km lopen naar het NMA. Na anderhalve kilometer sloeg ik mijn enkel om. Het deed enorm pijn, maar er was geen haar op mijn lijf die dacht om nu op te geven. Het was een emotionele finish. Ik was vooral bedroefd omdat ik wist dat het er helemaal op zat. Maar de herinneringen blijven,” aldus Paul.