Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel sportman van het jaar in Balen: “Ik mik op WK in Pontevedra”
Tim Van Hemel sportlaureaat 2018 in Balen (foto: 3athlon.be)
Multisports

Tim Van Hemel sportman van het jaar in Balen: “Ik mik op WK in Pontevedra”

Tim Van Hemel is dit weekend in zijn woonplaats Balen uitgeroepen tot sportman van het jaar 2018. Met Belgische titels in de cross duatlon en vooral de kwarttriatlon en twee Europese titels in cross duatlon en cross triatlon was dat geen verrassing. Tim volgt een andere triatleet op: Ruben Geys. Die kreeg van ons de microfoon in de hand om Tim te interviewen. “2019 zal een heel ander verhaal worden, nu ik papa word…”

Bij Tim Van Hemel viel vooral de dubbele Europese titel op in 2018, maar zelf staat de nationale titel in Izegem bovenaan voor de Balenaar. “Belgisch kampioen worden op de kwarttriatlon was wel een unicum voor mij,” vertelt Tim aan collega Ruben. “En natuurlijk ook die Europese titels in cross duatlon en cross triatlon.”

‘Kleine’ in juni

In 2019 staat hem een extra uitdaging te wachten. “Het zal nog een uitdaging worden met de kleine die eraan komt in juni,” gaat Tim verder. “Maar in het voorjaar is er ook nog het wereldkampioenschap cross triatlon, waar ik eind april mijn pijlen ga op richten. En ik wil verder timmeren aan mijn carriere op de korte afstand triatlon,” aldus Tim.