Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De man van 162 Ironman triatlons… en counting…
Luis Alvarez in Hawaii (foto: Ironman)
Nieuws

De man van 162 Ironman triatlons… en counting…

Luis Alvarez is wellicht een van de bekendste age group triatleten ter wereld, met een indrukwekkend aantal van 162 Ironmans op zijn naam. Hij heeft alle Ironman races ter wereld minstens 1 keer gedaan en ook in 2019 wil hij ermee doorgaan. Hij heeft er al vijf gepland als guide van de blinde triatleet Marcos Velazquez.

Het begon allemaal in 2008, toen hij aan een toog tequila aan het drinken was met Dave Orlowski, een van de 13 finishers van de allereerste Ironman Hawaii in 1978. Dave daagde Luis uit om bij de 35ste verjaardag van Ironman in 2013 maar liefst 100 Ironman wedstrijden gedaan te hebben. Luis was van geen kleintje vervaard. Hij is een avonturier die de 7 hoogste toppen van de wereld heeft beklommen, aan skydiving doet en een passie voor triatlon heeft. In het WK Ironman van 2013 legde hij zijn 100ste Ironman af, samen met zijn zoon, die toen zijn eerste deed.

“Als er een bijkomt, start ik er…”

Ondertussen zit Luis aan 162 Ironman finishes en daar houdt het voor hem niet mee op. “Eerst wou ik die 100 Ironmans doen. Dan besloot ik om alle Ironman wedstrijden ter wereld gedaan te hebben. Het heeft me tien jaar gekost om dat doel te bereiken en sindsdien heb ik elke nieuwe Ironman gedaan die bij op de kalender is gekomen. En als ze er nog eentje toevoegen, dan ben ik er opnieuw weer bij,” vertelt Luis.

Rust en recuperatie zijn belangrijk voor Luis Alvarez (foto: Ironman)

In een interview met Ironman wijst de triatleet uit Mexico op het belang van recuperatie en rust. En als CEO van een groot automotive bedrijf zal het voor hem wellicht ook financieel iets makkelijker zijn om zijn droom van Ironman wedstrijden op alle continenten te blijven nastreven.

48 uur blind op Everest

Naast triatleet is hij ook een fervent bergbeklimmer. Hij beklom de 7 hoogste toppen, inclusief de Everest. Maar daar liep het grondig mis twee jaar geleden. Hij hield er schade aan zijn retina aan over en was 48 uur lang volledig blind. Hij herstelde grotendeels, maar sindsdien heeft hij besloten om zich als guide in te zetten voor blinde en slechtziende triatleten. “Het is geweldig om dit als guide te kunnen doen voor een goeie vriend, Marcos Velazquez. Vorig jaar heb ik met hem vier Ironmans gedaan en dit jaar hebben we opnieuw vijf Ironman races gepland.”

Triple crown in openwater zwemmen

Zijn volgende grote doel is de Triple Crown in het openwater zwemmen. “Ik wil het Engels Kanaal overzwemmen, rond Manhatten zwemmen en van Catalina Island naar Californie zwemmen. Het wordt een stevige uitdaging, want ik houd niet van koud water. En dus ben ik me al twee jaar aan het douchen met koud water om me voor te bereiden,” aldus Luis.

Lees het volledige verhaal (in het Engels) op de site van Ironman of dit artikel van Triathlon Inspires.

John Wragg zit aan 248

162 Ironmans is overigens geen record, zo kregen we te horen van Romain Ossieur. Hij wees ons op John Wragg die in november 2018 zijn 248ste volledige triatlon deed, maar hij is al dertig jaar Ironman-atleet…