Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Angelo tegen de Hellevegen en sterk damesveld in Hofstade
Duathlon

Angelo tegen de Hellevegen en sterk damesveld in Hofstade

Dit weekend belooft het een spannende strijd te worden in de cross duatlon van Hofstade. Het is een van de populairste cross duatlons in ons land, met zijn uitdagende parcours op het strand van het Sport Vlaanderen domein in Hofstade. Ruim 200 atleten zijn al ingeschreven. Onder hen een opvallende naam: duatleet Angelo Vandecasteele ruilt de wegfiets even in voor de mountainbike. Maar hij neemt het op tegen drie Hellevegen. Bij de vrouwen neemt Stefanie Adam het op tegen dames in vorm Soetkin Vertenten en Lien Lanssens.

Ook bij de duo’s staat er mooi volk aan de start. Die mogen zondag 17 februari om 11 uur aan hun cross duatlon beginnen. Maar wij kijken vooral uit naar de individuele cross duatlon met als absolute blikvanger Angelo Vandecasteele. Hij behoort tot de absolute Belgische top in het wegseizoen, maar we hebben hem nog niet zo vaak op de mountainbike in actie gezien.

Hij krijgt het niet makkelijk, want met Simon Van Roy, Tony Goossens en Chris Maes staan er drie Hellevegen aan de start. Goossens en Maes zijn ex-winnaars, Simon Van Roy, de nummer drie van de meest recente Hel van Kasterlee. Reken daarbij nog Kevin Strubbe en Steven Van Eester en je hebt een sterk deelnemersveld bij elkaar. We krijgen sowieso een nieuwe winnaar, want Glen Laurens en Rik Thijs, de nummers 1 en 2 van vorig jaar, zijn er niet bij…

Stefanie Adam terug in competitie

Stefanie Adam met haar hubby Frank Kiveryn in de Love Run & Bike

Bij de vrouwen krijgen we Stefanie Adam voor het eerst in 2019 in competitie, al rekenen we dan de Love Run & Bike van afgelopen weekend in Knokke-Heist even niet mee 😉 De vorige weken waren vooral Lien Lanssens en Soetkin Vertenten in goeie doen. Wij zijn alvast benieuwd of Stefanie de twee dames in vorm kan kloppen. Vorig jaar had ze een geweldig jaar, maar dat eindigde in mineur met een door blessure geplaagde Ironman Hawaii en een afzegging voor het WK Xterra.

De voorinschrijvingen zijn afgesloten, maar ter plaatse kan je nog altijd voor een daginschrijving gaan. Meer info vind je op de website van SP&O Mechelen.

Opgepast op het strand

Er wordt mooi weer voorspeld zondag en dus wordt het mountainbiken in het mulle zand van het sportcentrum van Sport Vlaanderen in Hofstade. En dat kan tot spectaculaire situaties leiden. In 2016 bespraken we in onze Foto Van De Week rubriek uitgebreid de tuimelperte van Kenneth Verdickt 😉https://www.3athlon.be/2016/02/27/met-den-neus-in-het-zand-duiken/