Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Joerie’s inhaalrace in Geelong (op ESPN) en Axel tegen Javier Gomez
Craig Alexander in 2014 op ESPN tv
Throwback Thursday

TBT: Joerie’s inhaalrace in Geelong (op ESPN) en Axel tegen Javier Gomez

Dit weekend zijn alle ogen gericht op twee wedstrijden in Oceanië: de halve Challenge van Wanaka in Nieuw-Zeeland en de 70.3 Ironman van Geelong. Die laatste wordt de debuutwedstrijd van Javier Gomez in 2019. Wij maken er een Throwback Thursday van. Vijf jaar geleden streed Javier op dezelfde datum in de 70.3 van Panama tegen Axel Zeebroek terwijl Joerie Vansteelant toen in Geelong een top-10 plaats pakte, een wedstrijd die destijds ESPN haalde…

Dit jaar zijn er geen Belgische pro atleten in de 70.3 Ironman van Geelong en de halve Challenge van Wanaka. In die laatste wedstrijd wordt vooral veel verwacht van Andrew Starykowicz. Starky neemt het er op tegen onder andere Braden Curry. Bij de vrouwen is de Britse Laura Sidall de grote favoriete.

Javier Gomez wil scoren in Geelong

Maar Wanaka staat een beetje in de schaduw van Geelong. Vooral de komst van meervoudig wereldkampioen Javier Gomez trekt veel publiciteit. De Spaanse topper kondigde onlangs aan dat hij terugkeert naar de olympische afstand en op Tokio 2020 mikt, maar hij combineert dat nog wel met een paar 70.3 races. Doel is om zo snel mogelijk zijn kwalificatie voor het WK 70.3 in Nice binnen te halen.

“Het is mijn eerste keer dat ik in Geelong deelneem,” vertelt Javier. “Maar het is een race waar ik allang naar uitkijk. Het wordt mijn eerste 70.3 Ironman van het jaar. Nadien verleg ik de focus opnieuw op de olympische afstand, maar ik wil hier in Australië wel een goeie wedstrijd doen,” aldus de vice-olympische kampioen.

Sam Appleton zonder druk

Zijn grootste tegenstander wordt Sam Appleton, winnaar van de laatste twee edities van de 70.3 van Geelong. Die is blij met de komst van Javier. “Daardoor valt bij mij alle druk weg,” vertelt Sam. “Nu kan ik als underdog en niet als favoriet starten. En ik kijk er naar uit om me te meten met Javier.” Bij de vrouwen is Radka Vodickova (tegenwoordig Kahlefeldt genaamd sinds haar huwelijk met Brad, die overigens niet start) de grote favoriete, samen met Caroline Steffen.

Throwback naar 2014

Lees hier nog eens wat we destijds schreven over de top-10 plaatsen van Joerie Vansteelant en Axel Zeebroek:

Alweer Belgische top-10 in halve Ironman