Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kevin Van Hoovels wint EPIC 200: “Nu focus op mountainbike, dan werken naar Hel van Kasterlee”
Mathias Cloostermans, Kevin Van Hoovels en Erno Mccrae op podium van EPIC 200 (foto: Sportevents)
Multisports

Kevin Van Hoovels wint EPIC 200: “Nu focus op mountainbike, dan werken naar Hel van Kasterlee”

Kevin Van Hoovels heeft de EPIC 200 van Sportevents in Waver gewonnen. De olympiër was de sterkste van een kopgroep van vier over de indrukwekkende afstand van 200 km. De vier bleven 190 km lang samen, tot Kevin in de laatste tien kilometer een definitieve demarrage plaatste. “Ik had het parcours verkend en wist dat er in de slotfase nog een nijdig stukje volgde…”

De EPIC 200 was de eerste wedstrijd in de EPIC Series van Sportevents. Om een van de EPIC Heroes te worden moesten atleten eerst deze 200 km mountainbiken (met ruim 4.000 hoogtemeters) overwinnen. Op 5 mei volgt de EPIC 300 op de fiets en op 15 juni de EPIC 100 trailrunnen. Kevin Van Hoovels had zich ook aangemeld voor die twee wedstrijden, maar laat ze links liggen.

“Eerst Transalp, dan Hel van Kasterlee”

De focus gaat vanaf nu weer even naar het mountainbiken. “Ik had graag de EPIC 300 en de EPIC 100 meegedaan, maar er komen nog een paar hoofddoelen aan in het mountainbiken. Vooral in de Transalp wil ik pieken. Nadien ga ik wel weer verder werken aan mijn voorbereiding op de Hel van Kasterlee. Daar wil ik toch proberen om het Seppe Odeyn moeilijk te maken,” aldus de winnaar van de EPIC 200 mountain bike race.

Kevin maakte deel uit van een kopgroep van vijf sterke mountainbikers., waaruit Philip Van Hemelen wegviel na zestig kilometer. “Ze gingen te snel vooraan en ik heb voor deze afstanden nog te weinig getraind,” zei Philip, die zesde zou worden.” De vier overblijvers waren Mathias Cloostermans , Kevin Van Hoovels, Belgisch beloftenkampioen Erno Mccrae en Sven Janssens. Die kreeg het in de laatste vijftig kilometer lastig en moest de andere drie laten gaan op de klimmetjes.

Beslissende demarrage na 190 km

In de laatste tien kilometer plaatste Kevin een beslissende demarrage. “Ik had het parcours verkend en wist dat er in de slotfase nog een lastig stuk zat. Heel even was ik bang dat Mathias misschien zou terugkomen toen ik voor het rode licht moest wachten, maar ik had gelukkig voldoende voorsprong,” aldus de nummer twee van de Hel van Kasterlee 2018.

Kevin Van Hoovels wint de EPIC 200 (foto: Sportevents)

Nicolas Vermeulen leider in EPIC Series

Kevin won de 200 km in 8u37’53. Ruim anderhalve minuut later pakte Mathias Cloostermans de tweede plaats in 8u39’25. Erno Mccrae werd derde in 8u41’10 voor Sven Janssens en Michel Meysman. Nicolas Vermeulen gaat voorlopig aan de leiding in de EPIC Series. Hij legde de 200 km af in 9u25’33 en pakte de zevende plaats.

Lucky Berlage helemaal op

Kristof Declerck werd negende en moet in de volgende twee proeven zes minuten goedmaken op Nicolas Vermeulen. Arne Heirbaut is de derde in de EPIC Series. Verder zagen we nog long distance triatleet Lucky Berlage in de top-20 finishen. Het zag er lange tijd naar uit dat hij onder de tien uur zou duiken, maar hij werd uiteindelijk 20ste in 10u30’02. “Ik heb nog te weinig ervaring met de mountainbike. Na 150 km kreeg ik het erg zwaar op toch wel een lastig parcours. Daar heb ik een klopje gekregen, dus ik ben blij dat ik er ben. Maar ik wil het graag opnieuw proberen en denk sterk na over deelname aan de 111 Trinatura van La Roche,” aldus Lucky.

Rod d’Ardennes winnares wint in Waver

Bij de vrouwen won Roc d’Ardennes winnares Saskia Hessens. Ze werd 53ste overall na 12u25’48. Floor Martens leek op weg naar de tweede plaats maar na 160 km besloot ze uit de wedstrijd te stappen. In totaal haalden 93 van de 118 starters de finish. Benny Poppe zette na kettingbreuk door en werd 93ste en laatste finisher in 15u41’43.

Uitslagen EPIC 200 2019