Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Peter Denteneer opent seizoen met 6de plaats in ATU cup in Troutbeck
Nieuws

Peter Denteneer opent seizoen met 6de plaats in ATU cup in Troutbeck

Peter Denteneer heeft in zijn eerste triatlon van 2019 een knappe zesde plaats behaald in de ATU African Triathlon Cup in Troutbeck. Topfavoriet Justus Nieschlag pakte de overwinning in de sprinttriatlon. Voor Peter Denteneer was het tijdens zijn stage in Namibië een mooie opsteker zo vroeg op het jaar.

Peter Denteneer vergezelde twee weken geleden Victor Campenaerts en Ines Van Troyen op hun stage in Namibië. Van daar was het een kleine stap naar deelname in de sprinttriatlon van de ATU, de Afrikaanse triatlon unie. Maar Peter was niet de enige sterke Europese atleet. Justus Nieschlag stormde naar de overwinning in Troutbeck. De Duitser ging er op de fiets samen met Maximilian Schwetz vandoor. Peter Denteneer volgde in een achtervolgend groepje van vijf.

Nieschlag won de sprinttriatlon in 59’15 voor zijn landgenoot Schwetz. De Ier Constantine Doherty werd derde. Peter Denteneer pakte de zesde plaats in 1u00’55, op een half minuutje van het podium. Bij de vrouwen won de Duitse Nina Eim in 1u08’53 voor de Zuid-Afrikaanse Amber Schlebusch.

Uitslag ATU African Cup sprinttriatlon Troutbeck 2019