Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yeray Luxem en Stefanie Adam pakken eerste seizoenszege in Hofstade
Angelo Vandecasteele in achtervolging op Yeray Luxem (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Duathlon

Yeray Luxem en Stefanie Adam pakken eerste seizoenszege in Hofstade

Op een kurkdroog parcours werd de jaarlijkse crossduatlon in Hofstade gehouden, niet alle favorieten uit ons inleidend artikel waren van de partij en aan de start stond nog een verrassing te wachten: Belgisch kampioen cross triatlon Yeray Luxem. Het zou maar zeer de vraag worden of het hardloopkunnen van Angelo Vandecasteele het MTB talent van Yeray achterwege zou kunnen houden.

Na de eerste run was het niet verwonderlijk Angelo die als eerste T1 binnenkwam. Yeray wist met een kleine achterstand aan het fietsen te beginnen, mede dankzij Angelo die zijn draai niet vond in de wisselzone. Het is eens iets anders, je schoenen naast de fiets hebben in de wisselzone.

Gewezen crosser naar podium

Halverwege het fietsen kreeg Yeray het gezelschap van Bart Hofman, gewezen crosser die zich eens aan een duatlon wou wagen. Samen wisten ze hun voorsprong op Angelo uit te bouwen en T2 in te duiken. Ook hier was de choreografie zoek bij Angelo, zelfs op een baanwedstrijd begin je niet te lopen met je helm nog op. Zijn verschroeiend hard loopnummer mocht niet baten, Bart moest er nog aan geloven, maar Yeray won met een voorsprong van een 22 seconden.

Angelo Vandecasteele, Yeray Luxem en Bart Hofman (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Tony Goossens werd vierde en Sander Lesage was net vier seconden sneller dan Simon Van Roy voor de vijfde plaats.

3MD boven met Stefanie en Soetkin

Bij de vrouwen was het uitkijken naar Stefanie Adam, na Kona sukkelde ze meet een loopblessure. De weinige loopkilometers kwamen tot uiting in de eerste run, daar kwam ze pas als vierde aan. Haar ploeggenote, Soetkin Vertenten lag aan de leiding, maar werd tijdens de eerste ronde op de fiets bijgebeend door hardrijdster Stefanie.

Stefanie: “Trainen is puzzelen tegenwoordig”

“Doordat ik nu in mijn assistenschappen zit is het soms een beetje puzzelen om trainingen in te passen,” licht Stefanie toe. “De uren zijn wel redelijk vast, maar één week per maand van wacht zijn laat toch weinig ruimte om te trainen op die momenten. Het zijn dan ook vooral duurritten van en naar het werk dat het hoofddeel van mijn training uitmaakt.”

Stefanie gaf haar leiderspositie niet meer af en Soetkin beet zich vast in de tweede plaats. Lien Lanssens, ex-wielrenster en MTBster die de laatste weken al een paar keer sterk presteerde in de cross duatlons, eindigde derde.

Soetkin Vertenten, Stefanie Adam en Lien Lanssens (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Uitslagen Hofstade cross duatlon 2019