Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wouter Wuilmus dubbelt in Nederlandse cross duatlon
Start van de cross duatlon van Waalwijk (foto: Maresia cross duatlon)
Duathlon

Wouter Wuilmus dubbelt in Nederlandse cross duatlon

Wouter Wuilmus heeft voor de tweede week op rij een Nederlandse cross duatlon gewonnen. Zondag was Wouter de sterkste in de Maresia cross duatlon van Waalwijk. Dat was de zesde proef van het Hammer Nutrition cross duatlon circuit. Lander Sels verdedigde zijn leidersplaats in het klassement met een zesde plaats in de wedstrijd. Claudia Striekwold won knap bij de vrouwen.

Wouter Wuilmis is de man in vorm. Vorige week pakte hij al een mooie overwinning in de cross duatlon van Etten-Leur. In Waalwijk kreeg hij stevige tegenstand van Joep Staps, maar die slaagde er niet in om het gat te dichten. Wouter pakte in 1u32’25 de overwinning. Joep Staps werd in 1u33’14 tweede en master Arie De Jong pakte in 1u34’39 de derde plaats. Rody Kroon werd vierde, Patrik Dekkers vijfde en vlak daarachter volgde Lander Sels, leider in het Benelux regelmatigheidscriterium, als zesde. Met een negende plaats was Steven Bogaerts de derde Belg in de top-10.

Claudia Striekwold klopt Maud Golsteyn

Bij de vrouwen was Maud Golsteyn samen met Laura Gorter de grote favoriete maar alleskunner Claudia Striekwold verschalkte de twee specialistes. Striekje is ook in ons land goed bekend vanwege haar vele deelnames aan de Sportevents wedstrijden. In Waalwijk won ze de cross duatlon in 1u49’26. Meer dan twee minuten later kwam Maud Golsteyn als tweede binnen, in 1u51’51. Laura Gorter werd derde in 1u53’39.

Uitslag Maresia cross duatlon Waalwijk