Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“De kamer van de dochter hergebruiken” – De Pain Cave van Marc Stremus
Pain Cave

“De kamer van de dochter hergebruiken” – De Pain Cave van Marc Stremus

Onze vierde Pain Cave van onze nieuwe reeks bevindt zich in Lokeren. We gaan op bezoek bij Marc Stremus die het lege-nest-syndroom op een creatieve manier gecounterd heeft. “Met het nestverlaten van onze drie dochters heb ik een vrijgekomen kamer kunnen transformeren tot paincave.”

Marc Stremus was onder andere finisher in de Ironman Frankfurt, Regensburg en Mallorca, maar in tussentijd heeft hij zijn focus verlegd naar het fietsen van Gran Fondo’s. Zo wist hij Mallorca 312 en Stelvio Santini ook succesvol aan zijn palmares toe te voegen. Dat hij een hele kamer nodig heeft als paincave is niet verwonderlijk: “de paincave is uitgerust met een crosstrainer, daar ik nogal snel last durf te krijgen van lopen op harde ondergrond.” Hoewel hij toch (begrijpelijk) de voorkeur geeft aan buiten fietsen, is de keuze voor de rollen van praktische aard. “Als kapper is het al gauw laat wanneer de zaak gesloten wordt en dan is de goesting om buiten te gaan fietsen soms ver te zoeken.”

Verschillende trainingen, verschillende equipmenten

Marc’s weapon of choice op de baan is zijn Wilier Cento10Air, maar om snel te kunnen wisselen tussen binnen en buiten fietsen heeft hij even in de buidel getast. Zo heeft hij een Trek Madone 2.3 aangekocht enkel en alleen om op de rollen te trainen. En geen Zwift. Marc rijdt op YouTube films van wedstrijden die op z’n planning staan. “Op deze manier kan ik al parcourskennis verwerven en zit je gemakkelijker in de flow.”

Set-up van Marc:

Pain CaveKamer van dochter
Smart Trainer/RollenSmart Trainer: Elite Digital Smart B+
FietsRacefiets: Trek Madone 2.3
(met aangepaste achterband voor de rollen)
VerkoelingMoeder Natuur door een open ruit
NutritionOp de fiets: Squeezy
Luisteren<n/a>
KijkenTV en YouTube, parcoursverkenning integreren
Training Game<n/a>
SeizoenZoveel mogelijk buiten
Extracross-trainer, surfplank

Stuur je eigen pain cave naar 3athlon.be

Voor het vervolg van deze reeks zijn we op zoek naar de leukste pain caves van 2019. We hebben er ondertussen al een paar in kaart gebracht. Stuur ons snel een foto door van jouw pain cave om onderstaande kaart te vervolledigen. Voeg er een woordje uitleg over ventilatie, voeding, muziek, entertainment, apparatuur en locatie (stad is voldoende, privacy, weet je wel). En wie weet wordt jouw pain cave het onderwerp van onze volgende aflevering…

Om de pain caves op de kaart te zien, zoom je in door te scrollen. Op de oranje gekleurde steden kan je dan doorklikken naar de pain caves…

Eerdere afleveringen

“Happy Hardcore Classics” – De Pain Cave van Tom Verelst

“Ook bij slecht weer in de zomer” – De Pain Cave van Sophie Van Hulle

“Gecontroleerd sporten” – De Pain Cave van Thierry Matthys