Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Klagenfurt wil EK en WK 70.3 Ironman binnenhalen
Geen Ironman Klagenfurt in 2020 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Klagenfurt wil EK en WK 70.3 Ironman binnenhalen

De Ironman van Klagenfurt is een van de grootste triatlons van Europa en bij ons goed bekend door de zes overwinningen van Marino Vanhoenacker wil in 2021 en 2022 voor het EK en WK 70.3 Ironman gaan. De organisatie van de Karnten Klagenfurt Ironman heeft na een bod op het Europees kampioenschap 70.3 Ironman in 2021 woensdag bevestigd dat ze ook een bod uitbrengen om het wereldkampioenschap 70.3 Ironman in 2020 te mogen organiseren. Voor 2019 kondigen ze een nieuw fietsparcours van 180 km aan… in 1 grote ronde.

1 fietsronde van 180 km

In de Ironman van Klagenfurt verwachten ze dit jaar 4.000 triatleten. Om die uit elkaar te houden tijdens het fietsen, heeft Klagenfurt een nieuw parcours uitgetekend met 1 grote fietsronde van 180 km. Vanaf 2021 wil men in Klagenfurt meer, met de organisatie van het EK en een jaar later het WK. Het wordt nog even wachten want pas deze zomer wordt bekendgemaakt welke organisaties in aanmerking komen voor het EK en WK. Meestal gebeurt de communicatie over de definitieve toewijzing in de dagen voor het WK Ironman in Hawaii.

Zell-am-See in 2015

Voor Oostenrijk zou het de tweede organisatie van het WK kunnen worden, nadat in 2015 Jan Frodeno zijn eerste wereldtitel 70.3 pakte in Zell-am-See. Dit jaar vindt het wereldkampioenschap plaats in Nice. Voor 2020 is Taupo in Nieuw-Zeeland de gaststad.

Of de eventuele organisatie van een EK en WK over de halve afstanden ook gevolgen zal hebben voor de volledige afstand, is voorlopig niet bekend. Normaal vindt het WK sowieso in september plaats, wat zou kunnen betekenen dat Klagenfurt twee weekends zal inpalmen op de Ironman kalender…

2022 WK 70.3 in Klagenfurt… Dat lijkt ons een mooie streefdatum voor Marino Vanhoenacker, die deze week aankondigde dat hij op Ridley gaat rijden 🙂