Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Video: Johnny Brownlee over minitriatlons, trainen in de gym en curry eten in Thailand
Nieuws

Video: Johnny Brownlee over minitriatlons, trainen in de gym en curry eten in Thailand

“Ik voel me altijd wat ‘roestig’ in mijn eerste wedstrijd van het seizoen,” zegt de Britse triatleet Johnny Brownlee tijdens zijn trainingskamp in Thailand. En daarom verzint hij samen met Mark Buckingham een mini-triatlon wedstrijdje, volgens de formule van de Superleague…

“Er zit bij mij altijd wat roest op in mijn eerste wedstrijd, dus hebben we besloten om hier een wedstrijd te houden,” vertelt de jongste van de Brownlee broers. “De kans dat ik podium haal, is groot, want we zijn maar met zijn tweetjes hier,” lacht hij. Zijn tegenstander in Thailand is niet grote broer Alistair, wel Mark Buckingham.

Drie mini-triatlons achter elkaar

De twee deden twee mini-triatlons vlak achter elkaar, zoals in het Enduro format van de Superleague. En om in lijn te zijn met de Eliminator race die dit weekend in Singapore op het programma staat, deden ze er nog een derde mini-triatlon achteraan.

In deze vlog geeft Johnny ook inzicht in zijn trainingsschema in Thailand. “Het is een week van 30 tot 35 uur trainen. Op maandag trek ik naar de gym, niet om te hard te trainen, maar ik wil wel de trainingsroutine op maandag handhaven met wat lichtere oefeningen.”

9 verschillende curry’s

En hij houdt blijkbaar ook van het pikante Thaise eten in Phuket. “Ik heb deze week negen curry’s gegeten, negen verschillende curry’s zelfs. Ik houd er wel van, al is het best pikant. Het is heet als het er in gaat en heet als het er weer uitkomt,” lacht Brownlee.