Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Liefde en leed delen in dezelfde ruimte – De Pain Cave van Tom en Lore Mets
Mets-Vancloosterbasement
Pain Cave

Liefde en leed delen in dezelfde ruimte – De Pain Cave van Tom en Lore Mets

De vijfde pain cave van de reeks is een dubbel. Gezien de recente trouwerij, die het enkele weken terug nog tot Foto Van De Week geschopt heeft, dient de Mets-basement te Leuven omgedoopt te worden tot de Mets-Vanclooster-basement, kwestie van lekker te bekken. Eén locatie, dubbele pret. Of eigenlijk driedubbele pret, want mama Mia vind je er ook soms terug…

Nostalgie als motivatie

Het gebeurt niet elke dag dat een Belgisch kampioen halve triatlon (Eupen 2017) en vice-Belgisch kampioen kwarttriatlon (Izegem 2016) ons inkijk geeft in zijn setup, en net als bovenvermelde prestaties is ook de Pain Cave zeker het vermelden waard.

De gepersonaliseerde vloermat, een herinnering aan de overwinning in Deinze in 2016, dient om de motivatie een versnelling hoger te schakelen. Ook de muur van de Cave is een stukje persoonlijke triatlongeschiedenis en een motivator in donkere tijden. Gebruik makend van hun beider rugnummers uit verschillende wedstrijden hebben ze kale kasten een persoonlijke en prikkelende tint kunnen geven.

Flexibele setup

Voor een koppel atleten die we al op alle afstanden aan het werk gezien hebben – en het moet gezegd, deftig aan het werk gezien – kan je niet minder verwachten: hun Pain Cave is bijna even multifunctioneel als henzelf.

In de eerste plaats is de ruimte meer dan groot genoeg om het woord “koppeltraining” letterlijk te nemen. Qualitytime en een sessie afwerken combineren is geen probleem in de Metsbasement. De standaard Wahoo Kickr Core wordt desgevallend uitgebreid met een not-so-smart Tackx.

Ook het carbon ros is moduleerbaar. Zowel Lore als Tom houden niet halsstarrig vast aan een TT of een wegfiets op de rollen: “de keuze van fiets is in de winter vooral gebonden aan het weer, kwestie van de TT proper te houden. Toch durven we wel eens te wisselen van fiets, vooral wanneer er specifieke trainingen op het programma staan of wanneer we ons op een bepaald doel focussen.”

Tot slot is de Pain Cave in zijn geheel multifunctioneel. De ruimte dient niet enkel als trainingszaal voor Lore en Tom, ook Coach Mia (Dobbeni) maakt er gretig gebruik van om lactaattesten af te nemen.

Set-up van Tom en Lore:

Pain CaveKelder/garage
Smart Trainer/RollenPrimair middel: Wahoo Kickr Core
Uitbreiding voor (letterlijke) koppeltraining:
weinig technologische Tackx
FietsLore: Cervélo R3 of Cervélo P3
Tom: Cervélo R5 of Cervélo P3
VerkoelingVentilatoren: Domo
NutritionSportscontrol. Lange trainingen aangevuld met
repen en bananen.
LuisterenNetflix en VRTNU
KijkenCombinatie Netflix en VRTNU met Zwift
Training GameZwift
SeizoenWinter en zomer; winter full-time,
zomer specifieke ERG trainingen
ExtraMetsbasement is ook het testcentrum van
Coach Mia. ‘Gepersonaliseerde’ vloermat. Numberwall.

Stuur je eigen pain cave naar 3athlon.be

Voor het vervolg van deze reeks zijn we op zoek naar de leukste pain caves van 2019. We hebben er ondertussen al een paar in kaart gebracht. Stuur ons snel een foto door van jouw pain cave om onderstaande kaart te vervolledigen. Voeg er een woordje uitleg over ventilatie, voeding, muziek, entertainment, apparatuur en locatie (stad is voldoende, privacy, weet je wel). En wie weet wordt jouw pain cave het onderwerp van onze volgende aflevering…

Om de pain caves op de kaart te zien, zoom je in door te scrollen. Op de oranje gekleurde steden kan je dan doorklikken naar de pain caves…

Eerdere afleveringen

“De kamer van de dochter hergebruiken” – De Pain Cave van Marc Stremus

“Gecontroleerd sporten” – De Pain Cave van Thierry Matthys

“Ook bij slecht weer in de zomer” – De Pain Cave van Sophie Van Hulle

“Happy Hardcore Classics” – De Pain Cave van Tom Verelst