Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Warmte, vochtigheid en wind tegenstanders van Danek Aerden in Thailand
Danek Aerden aan de start van de 70.3 Ironman Bangsaen (foto: Danek Aerden)
Nieuws

Warmte, vochtigheid en wind tegenstanders van Danek Aerden in Thailand

Dit weekend is Danek Aerden een opvallende deelnemer aan de 70.3 Ironman van Thailand, samen met nog vier andere Belgen. In de 70.3 van Sri Lanka staan ook twee landgenoten aan de start. De triatleet van de nationale militaire ploeg verwacht een pittige wedstrijd. “Het is een vlak parcours, maar er staat veel wind, het is hier warm en enorm vochtig…”

Belgische bed & breakfast in Bangkok

Het was eerder toevallig dat Danek bij de 70.3 Ironman van Thailand uitkwam. De wedstrijd is in Bangsaen, zo’n 70 km ten zuiden van Bangkok. De Limburger is momenteel op vakantie in Bangkok. “Een Belgische kameraad heeft hier een bed & breakfast, Room@Bangkok. Dus voor mij is het een combinatie van vakantie en wedstrijd. Ik ben alleen hier in een heel mooi hotel, maar heb hier al wel Amerikanen, Britten en een triatleet uit Singapore leren kennen.”

De omstandigheden zullen zondag in Bangsaen heel anders zijn dan bij ons. “Het is natuurlijk zeer warm en er is een hoge luchtvochtigheid,” legt Danek uit. “We zullen zien hoe mijn lichaam reageert. De omstandigheden zullen lastig zijn, ook al is het een vlakke wedstrijd. Het zal er vooral van afhangen hoe de wind staat zondag.”

Vijf 70.3 Ironmans in 2019

Het 2019 seizoen staat voor een deel weer in het teken van de militaire ploeg. Zondag is een opwarmertje. “De conditie is iets minder omdat het nog zo vroeg op het seizoen is, maar ik verwacht zeker een top-10 plaats in mijn age group. Eigenlijk hoop ik op top-5, maar ik zag al een sterke Canadese, Duitse en Franse triatleet in mijn age group. Dit is mijn eerste 70.3 van hets seizoen en er volgen er nog vier. Ik start in de 70.3 Ironman van Griekenland, Luxemburg, het WK in Nice en de Frogman in San Diego. Daar wil ik echt voor het podium gaan. Naast de halve triatlons doe ik ook nog een paar kwarttriatlons met de nationale militaire triatlonploeg,” aldus Danek.

Nog 4 andere Belgen

Danek start zondag met startnummer 24. De andere vier Belgen zijn Peter Gille (160) en Wim Martens (1408) bij de M45, Sebastien Vermast (647) in de M35 categorie en Yanis Janssens (1049) bij de M40. De wedstrijd in Bangsaen start erg vroeg, om 6u25 plaatselijke tijd. Dan is het bij ons 0u25 in de nacht van zaterdag op zondag.

Twee Belgen in 70.3 Ironman Sri Lanka

Thailand is niet de enige exotische bestemming om dit weekend een 70.3 Ironman te doen. Zondag is er ook de 70.3 Ironman van Colombo in Sri Lanka. Daar staan twee Belgen aan de start. Jim De Ketelaere is de enige man bij de M40 en Isabelle Bellin is onze enige triatlete bij de vrouwen in de F45 categorie. Ook in Sri Lanka is de start wel erg vroeg, om 6u15 plaatselijke tijd. Dan is het bij ons 1u45 ’s nachts.