Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Johnny Brownlee wint Eliminator, leider Vincent Luis valt vroeg uit
Johnny Brownlee wint Eliminator in Singapore (Photo by Tom Shaw/Superleague Triathlon)
Nieuws

Johnny Brownlee wint Eliminator, leider Vincent Luis valt vroeg uit

Consternatie in de eerste wedstrijd van het finale weekend van de Super League Triathlon toen leider Vincent Luis in de eerste reeks van de Eliminator lek reed. De Fransman eindigde buiten de top-15 en was meteen uitgeschakeld. Johnny Brownlee profiteerde maximaal van het wegvallen van Luis. Zijn winst in de Eliminator doet hem weer meespelen om de eindzege.

In een van de lastigste bochten van het korte en technische parcours zagen we een enorme powerslide van Vincent Luis. Het was meteen duidelijk dat een lekke achterband aan de basis van die slipper lag. De Fransman bleef recht en reed door maar finishte uiteindelijk buiten de top-15 en was meteen uitgeschakeld. “Ik ben erg ontgoocheld,” legde Vincent uit. “Maar het hoort bij racen zeker? In vijftien jaar ben ik nooit lek gereden en ik meen zelfs dat dit de eerste lekke band in de Super League is. Het waren nochtans nieuwe banden,” aldus Vincent.

In de Eliminator moet je in de eerste reeks bij de eerste 15 zijn om de tweede mini-triatlon te halen. In de tweede reeks blijven er dan 10 atleten over die de finale zwemmen, fietsen en lopen. Jonas Schomburg won de eerste reeks, Richard Murray de tweede, maar in de finale kwamen de Duitser en de Zuid-Afrikaan, na een 15 seconden penalty wegens valste start in het zwemmen, er niet aan te pas.

Vijf koplopers begonnen aan het korte en spannende loopnummer. In de slotronde bleven Johnny Brownlee en Tyler Myslawchuck over. Brownlee was de beste in de spurt en won de Eliminator voor de Canadees. De jonge triatleet Hayden Wilde klopte verrassend Henri Schoeman voor de derde plaats, wat Vincent Luis graag gezien zal hebben. Zo blijft het enorm spannend in het klassement.

Zaferes snelste vrouw

Bij de vrouwen pakte favoriete Katie Zaferes de winst. Cassandra Beaugrand probeerde op de fiets weg te komen, maar kreeg vijf triatletes in haar wiel. In de slotfase van het lopen bleven vooraan alleen de Francaise en de Amerikaanse over van die kopgroep van zes. Zaferes was de snelste en pakte de overwinning, Beaugrand werd tweede en Ashleigh Gentle werd derde. Rachel Klamer legde beslag op de vijfde plaats.

https://www.facebook.com/SuperLeagueTri/posts/794943800868265