Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lars Baeyens wint eerste zwemloop van 2019 in Kapelle
Lars Baeyens wint de zwemloop in Kapelle (foto: Lars Baeyens)
Multisports

Lars Baeyens wint eerste zwemloop van 2019 in Kapelle

Het was opnieuw België boven in de eerste zwemloop van het seizoen in het Nederlandse Frijters Zwemloop circuit in Kapelle. Op de lange afstand ontspon zich in de 1000 meter zwemmen een strijd tussen Arno Lambrecht (de winnaar van vorig jaar) , Ruben Marynissen, Dario Verdonck en Lars Baeyens.

“Na 12’15 kwamen we met vier in elkaars voeten uit het water,” vertelt Lars Baeyens. “Ik had een snelle wissel en kwam zo als eerste het loopparcours op. Ruben Marynissen was de enige die probeerde aan te pikken maar na een kilometer moest hij passen waardoor ik er snel alleen voorstond.”

Dario Verdonck debuteert op 2de plaats

De overwinning van de 3PT-solidpharma atleet kwam niet meer in gevaar en na 47 minuten en 49 seconden kon hij de armen in de lucht gooien. Dario Verdonck, een nieuwe naam die de overstap maakt vanuit de zwemsport, kon Ruben Marynissen nog remonteren en werd tweede. Ruben vervolledigde het volledig Belgische podium op plaats drie.

“Ik ben blij met de overwinning,” reageert Lars. “De kop is er af. Die zwemlopen zijn toch altijd een leuke voorbereiding op het echte triatlonseizoen. Nu verleg ik de focus weer op even op een stageperiode als Meneer Baeyens,” besluit de leraar in opleiding.

Jens Van Looveren op korte afstand

Op de korte afstand was het ook feest voor de Belgen. Na een chaotisch zwemnummer waarbij niet minder dan 10 atleten het in de snelste baan onder elkaar moesten uitvechten kon Jens Van Looveren in het lopen Hans Verbist voorblijven. De Nederlander Hidde Wiersma werd derde. Bij de vrouwen bleef de overwinning wel in Nederland met Lynn Losie op de lange afstand en Roos Englebert op de korte afstand. Er stonden geen Belgische vrouwen op het podium.

Uitslagen Zwemloop Kapelle