Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy wint Powerman Mallorca
Diego Van Looy won de Powerman Mallorca in 2019 (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Diego Van Looy wint Powerman Mallorca

Diego Van Looy heeft de Powerman Mallorca gewonnen, de eerste Europese manche van het internationale long distance duatlon circuit. Hij haalde het in de tweede run van drievoudig wereldkampioen Gael Le Bellec. Kim Nulens deed het uitstekend in haar comeback-race bij de vrouwen. Ze pakte een mooie vierde plaats.

https://www.facebook.com/powermanspain/videos/295182097846435/

Start en finish liggen in Can Picafort, op een vernieuwd parcours van 10 km lopen, 60 km fietsen en nog eens 10 km lopen. In de eerste run maakte Diego Van Looy deel uit van een kopgroepje van vijf, met drievoudig wereldkampioen Gael Le Bellec, Toumi Dahmani, Ben Price en de verrassende Ewen Toulgoat.

Tweestrijd met Le Bellec en Van Looy

https://www.facebook.com/powermanspain/videos/253077245573826/

In de 60 km fietsen gingen Le Bellec en Van Looy in de aanval. De twee namen meteen een mooie voorsprong op de andere vroegere koplopers. Vanuit de achtergrond kwam Michele Paone sterk terug. De duatleet uit Liechtenstein volgde na 60 km op slechts veertig seconden van de twee leiders.

https://www.facebook.com/powermanspain/videos/999268656950133/

In de laatste 10 km lopen stond er geen maat op Diego Van Looy. Halfweg de slotrun moest Le Bellec al een halve minuut toestaan op onze landgenoot. Diego Van Looy won de Powerman Mallorca in 2u39’41. Gael Le Bellec werd in 2u41’19 tweede. Michele Paone haalde het van Ben Price in de strijd om de derde plaats. Voor Diego Van Looy is het zijn tweede internationale zege op rij van het seizoen. Twee weken geleden was hij ook al de winnaar van de Israman halve triatlon in Eilat.

Wereldkampioene Eggenschwiler domineert

Bij de vrouwen ging wereldkampioene Petra Eggenschwiler meteen aan de leiding. Ze liep na 36’21 de wisselzone binnen en pakte al anderhalve minuut voorsprong op Margarita Fullana. Onze Kim Nulens volgde als vierde in 38’46.

https://www.facebook.com/powermanspain/videos/278891493008521/

In het fietsen bouwde Eggenschwiler haar voorsprong verder uit. Ze telde na 60 km anderhalve minuut voorsprong op Yessica Perez en meer dan vijf minuten op Fullana. Kim Nulens kwam als vierde in T2 op zeven minuten van de wereldkampioene.

Eggenschwiler was ook duidelijk de snelste in de tweede run van 10 km. Ze won verdiend de Powerman Mallorca in 3u02’26. Yessica Perez pakte de tweede plaats in 3u06’11. Kim Nulens kwam nog sterk terug op Margarita Fullana, maar kwam net te kort voor het podium. Fullana werd derde in 3u11’50 en Kim werd vierde in 3u13’28.

Lotte Claes derde in sprintduatlon

Tegelijk met de Powerman was er ook de internationale sprintduatlon in Mallorca. Daarin zette lotte Claes een sterke prestatie neer. Ze begon met een derde plaats in de eerste run van 5 km op net geen minuut van leidsters Michelle Flipo en Bianca Bogen. In het fietsen bleef Bogen alleen over vooraan. Lotte sloot aan bij Michelle Flipo, maar in het lopen was Flipo te sterk. Bianca Bogen won in 1u30’53. Michelle Flipo werd in 1u33’12 tweede en Lotte Claes pakte in 1u35’30 de derde plaats.