Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck, Arnaud Dely en Xenia Luxem in top-20 BK veldlopen
Multisports

Pieter Heemeryck, Arnaud Dely en Xenia Luxem in top-20 BK veldlopen

Het Belgisch kampioenschap veldlopen in Brussel leverde twee top-20 plaatsen op voor twee snelle triatleten. Pieter Heemeryck vond zelf dat het nog niet helemaal top was, dat is voor de 70.3 Ironman Campeche. Hij werd wel knap 18de. Maar de jonge Arnaud Dely was nog sneller. De Waalse wereldkampioen duatlon bij de beloften werd 12de.

De Belgische titel ging naar Soufiane Bouchikhi in 27’52 voor Robin Hendrickx en Dame Tasama Faisa. Arnaud Dely liep sterk en pakte in 29’36 de twaalfde plaats. Pieter Heemeryck deed er 30’20 over en werd 18de. En daarmee was de Domo-Scott triatleet van AC Hulshout niet helemaal tevreden.

“Het is een achttiende plaats geworden,” vertelt Pieter. “Nu, ik was nog geen honderd procent. Maar ik werk dan ook toe naar het eerste doel van het jaar, over drie weken de 70.3 Ironman van Campeche,” aldus Pieter.

Voor Arnaud Dely was het een twaalfde plaats overall, maar dat betekende ook een podiumplaats bij de beloften en dus een mooi seizoensbegin voor de jonge triatleet.

Xenia Luxem 13de

Bij de vrouwen pakte Hannah Vandenbussche de overwinning voor Sofie Van Accom en Hanne Verbruggen. Charlotte De Wilde, vriendin van ex-Belgisch kampioen triatlon Arthur De Jaegher, werd tiende. Belgisch kampioene halve triatlon Xenia Luxem eindigde op de dertiende plaats. Jolien Vandemoortele werd 33ste.