Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Klassementsleider Lander Sels wint cross duatlon Berendrecht
Karen Steurs (achter Max Ludmann) in de cross duatlon van Berendrecht (foto: Vanessa Cuyvers)
Duathlon

Klassementsleider Lander Sels wint cross duatlon Berendrecht

De eindzege in het Hammer Nutrition Cross Duatlon circuit kan Lander Sels niet meer ontsnappen na een knappe overwinning in de cross duatlon van Berendrecht. Lander is dit winterseizoen een van de meest regelmatige cross duatleten, maar winnen was weer een tijdje geleden. In Berendrecht leek hij op weg naar de winst maar de jonge Cis Bens legde hem nog het vuur aan de schenen.

In de eerste run van 4 km schoot Lander Sels snel uit de startblokken. Hij kreeg long distance triatleet Michael Dewilde met zich mee. De ploegleider van SMO-Specialized is eerder een man van de tijdritfiets dan van de mountainbike. Dat werd in de 22 km fietsen snel duidelijk. Lander Sels reed alleen weg, maar zag vanuit de achtergrond jong geweld Cis Bens dichterbij komen.

Cis Bens met snelste fietstijd

De zoon van Koen, vroegere organisator van de cross duatlon in Geel-Bel, zette de snelste mountainbike proef neer en volgde in het zog van Lander Sels richting laatste wissel. In de laatste 4 km lopen was Lander Sels opnieuw de snelste. Sels won de cross duatlon in 1u27’48. Cis Bens werd tweede in 1u28’21 en Stef Anthonissen werd derde in 1u28’51 voor Bart Hendrickx en Steven Bogaerts, die een goede zaak deed in het klassement.

Met nog 1 wedstrijd te gaan in het Hammer Nutrition circuit kan de eindzege Lander Sels nauwelijks nog ontsnappen. De laatste manche is het BK cross duatlon in Retie.

Karen Steurs tegen Sofie Driesen

Ironman-triatlete Karen Steurs was blijkbaar goed hersteld van de 70.3 Ironman Dubai een paar weken geleden. Ze was in Berendrecht duidelijk de sterkste en won vlot in 1u38’48. Sofie Driesen werd in 1u39’24 tweede. De derde plaats was voor Riikka Vreeswijk-Kelja.

Uitslag cross duatlon Berendrecht 2019