Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eindzege alsnog voor Vincent Luis en Katie Zaferes in Super League Triathlon
Vincent Luis wint de Enduro en de eindzege in de Super League (Photo by Tom Shaw/Superleague Triathlon)
Nieuws

Eindzege alsnog voor Vincent Luis en Katie Zaferes in Super League Triathlon

Vincent Luis heeft in een razend spannende laatste wedstrijddag dan toch nog orde op zaken gezet in de Super League Triathlon en is samen met Katie Zaferes eindwinnaar van het Super League seizoen. Beide triatleten moesten in de Enduro slotwedstrijd nog diep gaan voor hun eindoverwinning.

Het weekend begon rampzalig voor leider Vincent Luis met een vroege uitschakeling in de Eliminator na een lekke band. Bovendien boodt de overwinning van Johnny Brownlee perspectieven voor het eindklassement. En dus moest Vincent Luis vol aan de bak op zondag in Singapore.

Het waren Johnny Brownlee en Henri Schoeman die de grootste uitdagers werden in de Enduro maar Vincent Luis gad geen krimp en stormde naar een verdiende dagzege. Johnny Brownlee bewees opnieuw over de goeie vorm te beschikken en werd tweede voor Henri Schoeman. Daarmee ging de zege over de tweedaagse in Singapore naar Johnny Brownlee.

In het eindklassement behield Vincent Luis de koppositie. De Fransman won de Super League 2018/2019 voor Henri Schoeman en Johhny Brownlee. “Ik wist dat het vandaag een zware race zou worden, ook op tactisch vlak,” zei Vincent Luis. “Maar ik denk dat ik frisser was dan de anderen omdat zij twee wedstrijden meer gedaan hebben gisteren. Ik zag dat Henri niet in topvorm was en besloot om zo veel mogelijk bij Johnny in de buurt te blijven en dat is ook gelukt. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik de Super League gewonnen heb,” aldus de dolgelukkige Franse triatleet.

Fotofinish bij de vrouwen

Katie Zaferes eindwinnares voor Klamer en Beaugrand (Photo by Tom Shaw/Superleague Triathlon)

Bij de vrouwen kregen we zondag de mogelijk spannendste aankomst ooit, met super kleine verschillen. De fotofinish moest er aan te pas komen en die gaf uiteindelijk het voordeel in een paar millimeter aan Cassandre Beaugrand. De Francaise haalde het in een zinderende spurt van Katie Zaferes.

De Amerikaanse moest op die manier de zege in Singapore laten aan de Francaise maar pakte toch de eindoverwinning in de Super League. Beaugrand werd derde overall, want de Nederlandse Rachel Klamer pakte knap de tweede plaats in het eindklassement.

“De Super League maakt je een betere triatlete,” reageerde Katie. “Het is een hele beproeving, zowel fysiek als mentaal. Maar ik voelde me goed en het geeft me veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. De druk was hoog en het was bijzonder warm hier. Ik ben blij met de eindzege, maar toch een klein beetje ontgoocheld dat ik die spurt zo nipt verloor en naast de overwinning greep in Singapore,” aldus Katie.”