Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten Felix Bufkens en PJ Penne op podium van Enclusatrail
PJ Penne, Yannick Michiels en Felix Bufkens op het podium van de Enclusa Trail (foto: 3athlon.be)
Multisports

Triatleten Felix Bufkens en PJ Penne op podium van Enclusatrail

In een zonovergoten Kluisbos werkten heel wat triatleten aan de voorbereiding van seizoen 2019 in de Enclusatrail. Vooral de langste afstand, de 15 km, was populair met over twee start waves verdeeld ruim 600 deelnemers. De eerste wave was de snelste, met wereldtopper orientatielopen Yannick Michiels als verwachte winnaar, maar achter hem waren twee triatleten de beste van de rest.

“Eerste prikkel doet altijd pijn”

Felix Bufkens startte in zijn Ironman Frankfurt finisher shirt en dat bracht hem blijkbaar geluk. De triatleet moest in de slotfase nog flink gas geven om een collega af te houden. Felix werd tweede op de 15 km in 56’52. Vlak achter hem volgde Pieterjan Penne. PJ werd derde in 58’33. Duatleet Bart Rosseels werd zesde en was een van de slechts zeven atleten die onder het uur bleven.

Voor PJ Penne was het zijn eerste competitie van 2019. “En dat voelde wel even raar aan,” vertelt de LTTD-Oilservice triatleet. “Zo’n eerste wedstrijdprikkel in het seizoen doet toch altijd even pijn. In het begin zat ik nog te denken “Wat doe ik hier in hemelsnaam” maar nu ben ik wel tevreden dat ik het gedaan heb en dat ik een podiumplaats pak. Ik kijk dan ook al uit naar de eerste triatlonwedstrijden van het seizoen,” aldus PJ.

Murielle De Winter klopt triatlete

Bij de vrouwen was er op de 15 km ook een tweede plaats voor een triatlete. Heidi Wouters droeg ook al een finisher shirt van de 70.3 Ironman Luxemburg. Zij won de eerste wave in 1u06’15. Dat bleek echter niet snel genoeg want in wave twee stormde topfavoriete Murielle De Winter naar de eindoverwinning in 1u05’10.

Heidi Wouters was tevreden met haar prestatie. “Ik heb alles gegeven,” vertelde ze. “Ik vind dit soort trailruns wel bijzonder leuk als voorbereiding op het triatlonseizoen. In 2019 focus ik me opnieuw op de 70.3 Ironman van Luxemburg. De Challenge Geraardsbergen? Die sla ik dit jaar over, maar misschien wil ik volgend jaar De Muur wel eens bedwingen,” aldus Heidi.

Uitslagen Enclusa Trail 2019