Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
45-jarige Crowie wint halve triatlon in Australië
Nieuws

45-jarige Crowie wint halve triatlon in Australië

Craig Alexander heeft in Australië de Huskisson halve triatlon voor de zesde keer gewonnen. Dat is op zich niks speciaals, ware het niet dat hij zijn zesde overwinning in Huskisson pakte op 45-jarige leeftijd, tegen een aantal andere toppers zoals Joe Skipper en Pete Jacobs. Als Marino Vanhoenacker de oudste Ironman-winnaar ter wereld wil worden, zal hij toch nog rekening moeten houden met Crowie.

Craig Alexander kan het nog altijd, zelfs op het nieuwe parcours van Huskisson. Het is een van de grootste Australische wedstrijden van het seizoen, met 13 pro’s aan de start bij de mannen. Pete Jacobs en James Davy kwamen als eerste uit het water na 1900 meter zwemmen, maar Crowie volgde op nauwelijks veertig seconden.

In de 90 km fietsen ging Mitch Cunningham aan de leiding, met Craig Alexander en Levi Maxwell in de achtervolging. In de 21 km lopen stond er geen maat meer op Crowie. De ervaren ex-wereldkampioen liep naar een verdiende overwinning in 3u55’58. Twee minuten later werd Maxwell tweede. Cunningham werd derde.

“Ik hou meer dan ooit van deze sport”

“Ik wist niet wat ik vandaag mocht verwachten,” vertelde Craig. “Ik heb vijf maanden geen wedstrijden gedaan, maar ik ben volgens mij in mijn beste vorm sinds lang. Op mijn leeftijd blijf je jezelf afvragen wanneer het einde komt, maar ik hou nog altijd van de sport, meer dan ooit zelfs. En Huskisson is een schitterende wedstrijd die me doet denken aan de triatlonsport in de jaren negentig,” aldus Crowie.

Ook bij de vrouwen ging de winst naar een al jaren bekende triatlete: Kate Bevilaqua klopte Holly Grice en Laura Dennis.