Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Tien jaar geleden wereldkampioen duatlon in Kuurne-Brussel-Kuurne
Rob Woestenborghs in de duatlon van Ronse in 2009 (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Throwback Thursday

TBT: Tien jaar geleden wereldkampioen duatlon in Kuurne-Brussel-Kuurne

De wielerliefhebbers kijken dit weekeind uit naar het Belgisch openingsweekend met de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne, maar tien jaar geleden hadden wij een extra reden om vooral naar die tweede wielerklassieker uit te kijken. Toen stond Rob Woestenborghs namelijk aan de start van de klassieker, als renner van een Bulgaarse ploeg. Deze TBT wijden we dan ook graag aan dat opvallende optreden van de toenmalige wereldkampioen duatlon in een Vlaamse klassieker.

Wij deden destijds een interview met Rob vlak voor Kuurne-Brussel-Kuurne toen we de wereldkampioen duatlon hadden opgemerkt in de Ster van Besseges. “Soms krijg ik wel eens te horen ‘Wat kom jij hier doen?’ maar de meesten kennen mij niet echt. Voor mezelf is het wel een hele aanpassing. Je merkt al snel dat het niveau hoger ligt dan in duatlonwedstrijden. Daarin kan ik mee het tempo maken, nu heb ik in de Ster van Besseges in het begin vooral moeite moeten doen om aan te klampen,” vertelde Rob in 2009.

Hoop op vroege ontsnapping

“Ik heb van Bourgas de garantie gekregen dat we een aantal Belgische wedstrijden mogen rijden, waaronder Kuurne-Brussel-Kuurne volgend weekeinde de meest interessante is. Die wedstrijd heb ik met stip aangeduid in mijn kalender. Niet om er te winnen, maar wie weet kan ik een vroege ontsnapping opzetten. De wedstrijd passeert bij ons thuis voor de deur en ik weet dat vrienden en familie massaal op post zullen zijn in Kwaremont. Ik wil me graag een keer tonen voor hen,” zei Rob tien jaar geleden.

We zijn het eens gaan nakijken en van een vroege ontsnapping kwam niks in huis. Het peloton brak namelijk al vroeg in twee stukken en vooraan werd toen constant een hoog tempo aangehouden. Tom Boonen won uiteindelijk in de spurt. Maar in de uitslag vinden we tussen de 128 aangekomen renners niet de naam van Rob Woestenborghs.

Heroptreden in Ironlakes

Rob zei de topsport een drietal jaar geleden vaarwel met een eenmalig optreden in de Hel van Kasterlee. Sinds een paar jaar was hij zelf coach, van onder andere Bart Aernouts, en organisator van de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde. Maar dit jaar maakt Rob zijn comeback. Hij start in de Ironlakes Tri aan de Lacs de l’Eau d’Heure. “Ik heb me inderdaad ingeschreven, maar het gaat daar eerder voor de fun zijn en niet voor een topresultaat,” aldus Rob.

“Wat kom jij hier doen?” – Rob Woestenborghs in Kuurne-Brussel-Kuurne