Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kienle, Lange en Frodeno in Frankfurt, Bart Aernouts in Roth
Bart Aernouts wint in Roth (foto: Ingo Kutsche)
Nieuws

Kienle, Lange en Frodeno in Frankfurt, Bart Aernouts in Roth

Het wordt een interessante zomer in de Duitse long distance triatlons in Frankfurt en Roth. Zowel de Ironman Frankfurt als de Challenge Roth kondigden vaandag een topveld aan. Frankfurt strikte de grote drie van het Duitse triatlon. Patrick Lange, Jan Frodeno en Sebastian Kienle nemen het tegen elkaar op in het EK Ironman op 30 juni. Challenge Roth pakt uit met Andy Dreitz, Cameron Wurf én Bart Aernouts op 7 juli.

Bij Ironman Frankfurt hebben ze onder andere Patrick Lange, Jan Frodeno en Sebastian Kienle weten te strikken. Tijdens het EK zullen deze drie Duitse wereldtoppers de strijd dus met elkaar aangaan om te bepalen wie er – op z’n minst die dag – het sterkst is. Bij de dames komen op 30 juni onder andere Daniella Bleymehl en Anne Haug naar Frankfurt.

Wie door deze grote namen dacht dat het er een week later – op 7 juli – minder hard aan toe zal gaan tijdens Challenge Roth, komt zeer waarschijnlijk bedrogen uit. Daar staan onder andere Andreas Dreitz, Bart Aernouts, David McNamee, Braden Currie, Cameron Wurf, Tim van Berkel, Cody Beals en Andy Potts aan de start.

Winnaar Roth 2017

Bart Aernouts won de Challenge Roth in 2017 en is fan van de Duitse wedstrijd. Door zijn tweede plaats in Hawaii hoeft hij zich dit jaar niet te kwalificeren voor Kona. Hij moet alleen 1 Ironman finishen. En dat laat dus ruimte voor een Europese volledige triatlon. De keuze is dus gevallen op Roth.

Bij de dames starten onder andere vice-wereldkampioene Ironman Lucy Charles, het opkomende talent Laura Philipp, Sarah Crowley, Laura Siddall en Rachel McBride in Roth.