Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rodolphe Von Berg en Charlotte Mensaert winnen in Oman, Jurgen Vercarre snelste Belg
Het podium van de 70.3 Ironman in Oman (foto: Tourism Oman)
Nieuws

Rodolphe Von Berg en Charlotte Mensaert winnen in Oman, Jurgen Vercarre snelste Belg

De allereerste 70.3 Ironman van Oman vond vrijdag in alle vroegte plaats, met redelijk wat Belgen aan de start in deze age group only triatlon over de halve afstand. De opvallendste Belgische prestatie was voor onze meervoudige age group wereldkampioen Rodolphe Von Berg. Die pakte met een overtuigende overwinning bij de M60 meteen zijn ticket voor het WK in Nice. Jurgen Vercarre was op de 20ste plaats de snelste Belg.

Rodolphe Von Berg won de M60 categorie met ruim een kwartier voorsprong. De sterke zestiger pakte twee jaar geleden nog de wereldtitel Ironman in Hawaii in deze categorie en heeft dit jaar zijn zinnen gezet op het WK 70.3 in Nice. Rodolphe won in Oman in 4u55’11.

Triatlonkoppel op 6 en 1

De snelste van alle Belgen was Midlon-triatleet Jurgen Vercarre. De triatleet uit Middelkerke deed 4u32’07 over de halve Ironman en werd twintigste overall, goed voor een zesde plaats in de M35 categorie. Maar de overwinning van zijn vriendin Charlotte Mensaert zal hem nog iets meer deugd gedaan hebben. Charlotte werd achtste overall in 5u03’53 en dat was goed voor de zege in de F25 categorie. De papa van Charlotte, Johan Mensaert werd vierde bij de M55 in 5u04’50. Vorig jaar finishten Charlotte en Jurgen ook al samen met Johan in de Ironman van Kalmar.

Levende legende Badmann tweede

De overwinning in deze race zonder pro’s was voor de Fransman Antoine Mechin in 3u56’55. Hij had ruim 18 minuten voorsprong op de Rus Pavel Gorik. De vroegere Zwitsere pro Rafael Wyss werd derde.

Bij de vrouwen won de Italiaanse Michela Santini in 4u28’33. De Zwitserse levende legende Natascha Badmann werd tweede in 4u39’24 en won met overwicht de F50 categorie.