Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Europabeker seizoen begint met 5 Belgen in spectaculaire indoor triatlon
Spectaculaire arena van de Lievin Indoor triatlon (foto: ETU)
Nieuws

Europabeker seizoen begint met 5 Belgen in spectaculaire indoor triatlon

Dit weekend wordt het uitkijken naar een bijzondere seizoensopener in het ETU European Cup circuit: de indoor triatlon van Lievin. Vijf Belgen komen in de knap ingerichte mega-sporthal in actie, met onder hen dubbel Europees kampioen Tim Van Hemel.

Het belooft een waar spektakel te worden in een stadion waar 4.500 toeschouwers terecht kunnen. In het midden van de arena is een zwembad van 25 meter opgebouwd. Een deel van de atletiekpiste is omgevormd tot wielerparcours, inclusief bescherming langs de bochten. En het worden superkorte en intensieve nummers. In elke race moeten de triatleten 150 meter zwemmen, 3 km fietsen en 1 km lopen.

Zaterdag om 12 uur beginnen ze met de eerste van drie reeksen bij de vrouwen. Bij de mannen zijn er vijf reeksen. De snelsten per reeks gaan door naar de halve finales, maar ook in de herkansingen kan je nog een halve finale plaats scoren. In de finale gaat het dan om de ETU-punten en een belangrijk aandeel uit de prijzenpot van € 10.000.

Bij de Belgische atleten wordt het uitkijken naar Tim Van Hemel. Voor de tweevoudige Europese kampioen cross-duatlon en -triatlon wordt het zijn eerste competitie van het nieuwe seizoen en dit format moet hem liggen. Bij de mannen krijgt hij gezelschap van Tom Van Cappellen en Arnaud Mengal. Laura Swannet wordt gezien als een van de favorietes bij de vrouwen, maar ook Belgisch kampioene sprinttriatlon Jolien Vermeylen mogen we voorin verwachten.

Bij de juniores komen voor ons land nog twee atleten in actie: Thomas Verstraeten, Stef Corthouts,

Je kan de wedstrijd LIVE volgen via deze link.