Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kosten voor gemeente te hoog, einde van 70.3 Ironman Ruegen
Stenn Goetstouwers in 2017 in Ruegen (foto: Stenn Goetstouwers)
Nieuws

Kosten voor gemeente te hoog, einde van 70.3 Ironman Ruegen

Slecht nieuws voor de triatleten die dit jaar hadden gepland om aan de 70.3 Ironman van Ruegen deel te nemen. De halve triatlon gaat niet door in 2019. Volgens de gemeente en de politiediesten lagen de kosten te hoog. Het lijkt ook meteen het definitieve einde van de 70.3 Ironman Ruegen. En dat is jammer voor de vele Belgische triatleten die de laatste jaren in Ruegen actief waren, zoals Stenn Goetstouwers die er in 2017 en 2015 in de top-10 eindigde.

Stenn Goetstouwers behaalde er in 2015 zijn allereerste grote internationale topresultaat met een vierde plaats. Twee jaar later moest hij het opnemen tegen onder andere Patrick Lange en werd hij negende. In datzelfde jaar won Arne Devliegher bij de age groupers.

In 2019 zullen we in Ruegen geen Belgische topprestaties zien helaas. Er was al maandenlang geruzie binnen de gemeenteraad van Ruegen over de kosten voor de organisatie. Die zouden volgens politie en gemeente oplopen tot meer dan € 200.000. In de gemeenteraad bereikten ze de laatste week een patstelling met evenveel stemmen voor als tegen. Uiteindelijk viel deze week de beslissing. Er komt geen 70.3 Ironman in Ruegen. En dat is wellicht het definitieve einde van de Duitse 70.3 Ironman, want ze zaten aan het einde van hun vijfjarige licentie-overeenkomst…