Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ex-triatleet daagt Sir Bradley Wiggins uit
Foto: Instagram @campenaertsvictor
Foto van de Week

Ex-triatleet daagt Sir Bradley Wiggins uit

De foto van de week is weer een uitzondering. Ditmaal is het wel een Belg, maar geen triatleet, althans geen actieve triatleet. Victor Campenaerts zette een aantal jaar geleden een punt achter zijn multisport carrière om zich volop te focussen op het wielrennen, met succes! Zo werd hij in 2013 U23 Europees en Belgisch kampioen tijdrijden, in 2016 Belgisch en vice-Europeeskampioen tijdrijden, in 2017 Europees kampioen tijdrijden en in 2018 Europees en Belgisch kampioen tijdrijden en – for good measure – derde op het Wereldkampioenschap.

https://www.instagram.com/p/BublSmdnfXv/

Wie van dit palmares nog niet achterover geslagen is, heeft duidelijk zijn aankondiging van de voorbije week nog niet gehoord. Onze landgenoot en triatleet (want voor ons is hij dat nog steeds) gaat op 16 of 17 april, te Aguascalientes, Mexico, een gooi doen – of een trap geven naar – het werelduurrecord.

Dat huidige werelduurrecord staat op naam van niemand minder dan Sir Bradley Wiggins met een afstand van 54,526km. Als Victor zou slagen in zijn opzet zou hij de vierde Belg worden op die erelijst, naast Oscar Van den Eynde (39,240km in 1897), Ferdinand Bracke (48,093 in 1967) en Eddy Merckx (49,431 in 1972).

Aan zijn soeplesse zal het niet liggen. Wij wensen hem alvast veel succes met die onderneming!