Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Podium Velofolies of binnenskamers – de Pain Cave van Brecht Gravensteyn
Pain Cave

Podium Velofolies of binnenskamers – de Pain Cave van Brecht Gravensteyn

Het is een man van vele markten thuis. Half januari zagen we hem nog gedurende een half uur op de rollen zitten onder de lampen van Kortrijk Expo tijdens de ploegvoorstelling van EFC-ITC, nu neemt Brecht Gravensteyn ons mee naar zijn heimat Diksmuide voor zijn persoonlijke Pain Cave – of is het Pain Cave/trainingscenter?

Gedeelde last is halve last

“Bijna elke week heb ik volk over de vloer om samen trainingen af te werken,” vertelt Brecht ons. Naast verdienstelijk atleet is hij immers ook coach van een aantal atleten. Zijn bezoekers zijn dan ook meestal zijn atleten, een sneaky manier om trainingsmaatjes te vinden en toch hun trainingen te kunnen controleren ;-).

“Alles vindt plaats in mijn hoekje van het huis, consultaties met mijn atleten, indoor workouts en inspanningstesten,” licht hij toe. Plots wordt hij empathisch: “als ik even niet meer kan, denk ik aan mijn atleten en rij ik nog een stukje harder door.” Het leven van een coach, hard maar rechtvaardig.

Set-up van Brecht:

Pain CaveAfgesloten deel woonkamer
Smart Trainer/RollenTackx Neo 2
FietsWegfiets – Trek Emonda SL
VerkoelingHoe meer ventilatoren hoe beter.
NutritionKorte trainingen: water
Lange trainingen: Sanas Isotonic
Post-training: Sanas Carbomix banaan
LuisterenYouTube – Technomixen
KijkenZwift gecombineerd met YouTube
Training GameZwift
Seizoen?
ExtraAlles triatlongerelateerd:
Fiets, TT, MTB, Blackroll equipmenten
(rollen en kracht), …

Stuur je eigen pain cave naar 3athlon.be

Voor het vervolg van deze reeks zijn we op zoek naar de leukste pain caves van 2019. We hebben er ondertussen al een paar in kaart gebracht. Stuur ons snel een foto door van jouw pain cave om onderstaande kaart te vervolledigen. Voeg er een woordje uitleg over ventilatie, voeding, muziek, entertainment, apparatuur en locatie (stad is voldoende, privacy, weet je wel). En wie weet wordt jouw pain cave het onderwerp van onze volgende aflevering…

Om de pain caves op de kaart te zien, zoom je in door te scrollen. Op de oranje gekleurde steden kan je dan doorklikken naar de pain caves…

Eerdere afleveringen

Liefde en leed delen in dezelfde ruimte – De Pain Cave van Tom en Lore Mets

“De kamer van de dochter hergebruiken” – De Pain Cave van Marc Stremus

“Gecontroleerd sporten” – De Pain Cave van Thierry Matthys

“Ook bij slecht weer in de zomer” – De Pain Cave van Sophie Van Hulle

“Happy Hardcore Classics” – De Pain Cave van Tom Verelst