Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel en Arnaud Mengal schitteren in indoor triatlon in Lievin
Lievin Indoor Triatlon (foto: Trimax Magazine)
Nieuws

Tim Van Hemel en Arnaud Mengal schitteren in indoor triatlon in Lievin

Tim Van Hemel en Arnaud Mengal hebben een topprestatie neergezet in de indoor triatlon van het Franse Lievin, de openingsmanche van de ETU European Cup 2019. De twee Belgen eindigden net naast het podium. Meer dan drieduizend toeschouwers vulden de grote sport arena, waar op de atletiekpiste werd gefietst en gelopen, met op het middenplein een gigantisch zwembad met zes banen.

De drie Belgische elite atleten plaatsten zich zonder veel problemen voor de halve finales. Tim pakte de overwinning in zijn kwalificatiereeks tegen Europees kampioen Pierre Le Corre. Arnaud Mengal werd vierde in zijn reeks en Tom Van Cappellen plaatste zich met een vijfde plaats voor de halve finale.

Arnaud Mengal op weg naar winst in de halve finale Lievin (foto: 3athlon.be)

Na de drie halve finales bleven er nog twee Belgen over. Tom Van Cappellen kwam nog als vijfde uit het water maar verloor wat plaatsen in de wissels en eindigde niet bij de eerste vier. Tim Van Hemel werd tweede in zijn halve finale na een berekende race waarin hij niet te veel krachten verspeelde. Dat kon niet gezegd worden van Arnaud Mengal. Die wachtte tot het lopen om zich helemaal te laten gaan. De nog jonge Waalse triatleet wisselde sterk, zette zich na 1 ronde op kop en liep naar een indrukwekkende overwinning.

Net naast podium na sterk wedstrijd

In de finale zwommen Tim Van Hemel en Arnaud Mengal in twee banen naast elkaar en ze kwamen rond de vijfde, zesde plaats uit het water. In het fietsen bleef alles samen. Tim Van Hemel had de loopschoenen al aan en zette zich in derde positie bij de laatste wissel. Hij begon als derde aan het lopen.

https://www.facebook.com/TriathleteMagazineFrance/videos/2142707489169595/

De Brit Christopher Perham, bij ons nog bekend van zijn sterke loopprestatie in de T3 Series in de Boerekreektriatlon vorig jaar, liep meteen weg van de rest. Perham won de finale. Achter hem was er een intensen strijd met Pierre Le Corre, de verrassende Hongaar Csongor Lehmann en de Belgen Mengal en Van Hemel. Uiteindelijk kwamen onze landgenoten een fractie van een seconde te kort voor het podium. Arnaud klopte Tim nog in de slotmeters in de spurt. Mengal dus vierde en Van Hemel vijfde en dat zijn mooie ETU-punten om het seizoen mee te openen.

Jolien telkens eerste uit water

Bij de vrouwen overleefden Laura Swannet en Jolien Vermeylen de halve finales niet. Jolien kwam in haar reeks als leidster uit het water, maar met een mindere wissel verdween haar voorsprong meteen. Ze werd achtste. Laura Swannet kwam helemaal als laatste uit het water na een snelle 200 meter zwemmen. In het fietsen kwam ze met een ronde achterstand in het wiel van de leidsters terecht en in de kilometer lopen rukte ze nog op naar de zesde plaats, maar meer zat er niet in.

In de herkansingen kwam Jolien Vermeylen opnieuw als eerste uit het zwembad. Deze keer wisselde ze wel als eerste, met loopschoenen op de fiets. Ze hield stand in de grote groep en dankzij de loopschoenen zette ze zich mee vooraan in het loopnummer. Daarin streed ze met een kopgroepje van vier voor de twee laatste startplaatsen in de finale. In de slotronde moest ze zich gewonnen geven en werd ze vierde.

In de B-finale pakte Jolien Vermeylen een knappe tweede plaats. Laura werd 11de. Dat levert Jolien een uiteindelijke 14de en Laura een 23ste plaats op in het eindklassement en de bijhorende ETU Cup punten. De winst in de finale ging in een spannende spurt naar de Duitse Nina Elm die thuisatlete Sandra Dodet in allerlaatste instantie remonteerde.

De opzwepende muziek, dynamische verlichting en een zeer goed gevuld stadion zorgden voor een super sfeer en de triatleten zorgden voor korte, intensieve, spannende en spectaculaire wedstrijden… Dit is triatlon op zijn best en op zich een prima format om live op TV te brengen. De hele avond was te volgen op triathlonlive.tv en Facebook live van Tri-Max Magazine. Hier kan je de live nog eens terugkijken:

https://www.facebook.com/TrimaxMag/videos/739003263152812/