Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Isotone sportdrank met voldoende koolhydraten voor twee uur trainen
Extra

Isotone sportdrank met voldoende koolhydraten voor twee uur trainen

Sporten, trainen, je dorst lessen en voldoende koolhydraten binnenkrijgen… Het kan met een isotone sportdrank. Tijdens de meeste trainingen volstaat een sportdrank om aan je koolhydraatbehoefte te voldoen. Tijdens trainingen van maximaal twee uur moet je elk uur zo’n 30 gram koolhydraten opnemen. Dat kan perfect met een isotone sportdrank.

Het verschil tussen hypotone, isotone en hypertone sportdranken zou ons te ver omleiden, maar in dit geval heb ik het over een isotone sportdrank. Een drank met klassiek zo’n 30 gram koolhydraten en 0,5 tot 1 gram zout per 500 milliliter.

Innerme Isotonic Energy Drink

De ‘Isotonic Energy Drink ‘Fruit’ van Innerme is zo een drank. Ze levert per portie (1 bidon van 500ml) 35.85 gram koolhydraten en 0.72 gram zout. Iets meer koolhydraten dus dan de klassieke 30 gram, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Ten minste, dat veronderstel ik. Aangezien ze zelf spreken over ‘de ideale verhouding glucose en fructose’ ga ik er van uit dat ze verwijzen naar de ‘2 over 1 ratio’ (zie ons artikel over 2 op 1 ration in dranken en gels), maar die claim zie ik dan weer nergens letterlijk op hun website of social media vermeld staan. Wat me eerlijk gezegd doet twijfelen.

Enfin. In de veronderstelling dat Innerme de ‘2 op 1 ratio’ in zijn isotone drank respecteert, betekent dit dat je deze drank altijd kan inzetten. Trek je er op uit en neem je enkel een paar bidons Isotonic mee, dan zit je goed voor een tweetal uur. Toch van plan wat langer weg te blijven? Dan kan je de drank (500 ml per uur) perfect combineren door er elk uur nog één gel of bar van 25 gram koolhydraten bij in te nemen. Wil je een ‘Train the gut’ toepassen? Dan past deze drank omwille van de specifieke glucose/fructose verhouding ook in je planning om 90 gram koolhydraten per uur te gaan opnemen. Ideaal!

Biologische teelt

Oh. En by the way. Alle ingrediënten zijn ook van gecontroleerde biologische teelt. Je bent dus ook lief voor onze planeet als je deze drinkt. Over smaken ga ik het zelf niet hebben, maar ik begreep al van onze collega Gert-Jan D’haene dat het ook qua smaak goed zit met de Innerme Isotonic Energy Drink ‘Fruit’.