Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sam De Bruyn wint weer na sportief sabbatjaar
Sam De Bruyn wint de Naturarun Westmalle (foto: Sportevents)
Multisports

Sam De Bruyn wint weer na sportief sabbatjaar

Sam De Bruyn heeft in Zoersel de 21 km Naturarun Westmalle van Sportevents gewonnen. Voor Sam was het de eerste finish in competitie na een sportief sabbatjaar. En hij bevestigde dat dit meteen het begin was van zijn nieuwe Road To Kona. Sam haalde het van een andere bekende naam uit de triatlonsport. Ben De Wolf van het internationale BMC-Vifitsport triatlon team werd tweede.

Het regende de hele tijd tijdens de halve marathon over een volledig offroad parcours met meer dan driehonderd hoogtemeters. Sam De Bruyn nam meteen het voortouw en liep naar een sterke tijd: 1u19’10. Daarmee was hij 2’11 sneller dan Ben De Wolf die in 1u21’21 over de streep kwam. Gert Blanquaert werd derde.

“Ik mocht eigenlijk niet voluit gaan”

Voor Sam De Bruyn was het zelf een aangename verrassing. “Ik had eigenlijk afgesproken met mijn trainer dat ik niet voluit zou gaan vandaag omdat volgende week weer een stevig trainingsblok volgt. Maar ik zat vanaf de start al meteen goed en merkte dat de rest het lastig had om te volgen. Ik heb dan even doorgedrukt en dat leverde een mooie voorsprong op.”

“Op naar Hawaii 2019”

Sam was blij met de overwinning en kijkt alweer uit naar het einde van het jaar. “Het was goed om even een sportief sabbatjaar te nemen, maar ik ben stilaan weer aan de terugweg aan het werken. Het doel is om me proberen te kwalificeren voor Hawaii 2019 en ook de Hel van Kasterlee staat nog op mijn lijstje,” aldus de Bioracer triatleet.

Ben De Wolf en Sam De Bruyn na de Naturarun Westmalle (foto: 3athlon.be)

Ben De Wolf “Ik zwem en fiets ook weer”

Ben De Wolf liep ook sterk, maar echt grote (triatlon)ambities koestert hij niet. “Het verliep inderdaad goed en ik heb me geamuseerd op dit parcours. Deze race was vlakbij huis en dus was de keuze snel gemaakt. Ik doe alleen nog wedstrijdjes in de buurt en heb niet echt internationale Ironman-plannen meer. Ik ben naast het lopen ook wel weer aan het zwemmen en het fietsen.”

“Al 2 podiumplaatsen met BMC-Vifitsport”

Ben is vooral bekend van het BMC-Vifitsport pro triatlon team. Die zijn goed aan het seizoen gestart. “We hebben al twee keer podium gepakt, dat is mooi zo vroeg op het seizoen. Vanaf maart en april begint het hier ook in Europa weer en wordt het wat drukker, maar dan vooral voor de atleten zelf he,” aldus Ben.

Veel triatleten op Naturarun

Zowel op de 21, de 14 als de 9 km zagen we veel triatleten aan het werk. Op de 21 km finishten Kim Herremans, Jeroen Thollebeek en Liam De Mey in de top-10. Haike Hedebouw werd vijfde bij de vrouwen. Op de 9 km won Wendy Vervoort overtuigend.

Uitslagen Naturarun Westmalle 2019