Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen en verrassende Sara Van De Vel winnen BAIK X-Duathlon
Sara Van De Vel wint in Nossegem (foto: Ann Denayer)
Multisports

Geert Lauryssen en verrassende Sara Van De Vel winnen BAIK X-Duathlon

Een week voor het Belgisch kampioenschap cross duatlon in Retie verzamelden zondag heel wat toppers in Nossegem voor de BAIK X-duathlon. Geert Lauryssen maakte zijn favorietenrol waar, al had hij een stevige kluif aan Simon Van Roy. En bij de vrouwen kregen we een verrassende naam aan de start: toptriatlete Sara Van De Vel.

Sara Van De Vel is al vroeg in vorm dit seizoen. Na een stage in Namibië pakte ze een zesde plaats in de 70.3 Ironman van Dubai. Zondag pakte ze haar eerste overwinning van het seizoen in de BAIK X-duathlon. Ze nam het op tegen specialiste Soetkin Vertenten. Maar Soetkin moest in de eerste run van vier kilometer al een minuut toegeven op Sara.

Vrouwenpodium in Nossegem (foto: Ann Denayer)

Dat verschil werd alleen maar groter in het mountainbiken. Sara reed een stuk sterker op de zware ondergrond, bekend van de patattencross in het verldrijden en liep meer dan vijf minuten uit. Ze liep uiteindelijk naar de 22ste plaats overall en won vlot de vrouwenwedstrijd in 1u13’03. Soetkin Vertenten pakte de tweede plaats in 1u19’41. Hannah Verhaeghe werd derde in 1u32’53.

Topfavoriet Geert Lauryssen wint

Bij de mannen was Geert Lauryssen de grote favoriet. Na een korte stage in het buitenland gaf hij zondag in Nossegem zijn visitekaartje af voor het Belgisch kampioenschap in Retie volgende week. Geert zag in de eerste wissel 1 man nog voor zich lopen: plaatselijke held Nicolas Auverdin. Die liep een tiental seconden sneller dan Lauryssen, maar verloor veel tijd in het mountainbiken en zou pas 16de worden.

Geert Lauryssen wint in Nossegem (foto: Ann Denayer)

Geert Lauryssen nam al snel de leidersplaats over in het mountainbiken. Hij reed als snelste rond in de schaduw van de luchthaven van Zaventem, maar Simon Van Roy deed nauwelijks onder voor de 185-Sportoase-Cecemel atleet. De ‘Sikke’ volgde constant op driekwart minuut en bleef op die manier Lauryssen onder druk zetten, terwijl hij zelf achterna gejaagd werd door een sterke Matthias Allegaert. Maar ook in de slotrun was Geert de sterkste. Geert Lauryssen won in 1u05’40. Simon Van Roy pakte de tweede plaats in 1u06’59. Matthias Allegaert zette, voor het eerst in de kleuren van nieuwe club EFC-ITC, een sterke prestatie neer en werd derde in 1u07’10.

Uitslag BAIK X-Duathlon Nossegem 2019

Podium bij de mannen in Nossegem (foto: Ann Denayer)