Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel meester tacticus in indoor triatlon: “Wat een gekkenhuis!”
Nieuws

Tim Van Hemel meester tacticus in indoor triatlon: “Wat een gekkenhuis!”

Tim Van Hemel is zaterdagavond vijfde geworden in de spectaculaire indoor triatlon van Lievin. In de spurt om de vierde plaats werd hij nog geklopt door Arnaud Mengal. “Onder de douche heb ik mijn loopschoenen met natte voeten aangetrokken om de foutmarge in de race te minimaliseren. Uiteindelijk bleek een kwak massage-olie in de loopschoenen de beste optie…”

Voor Tim was het een bijzondere ervaring te midden het spektakel en voor de ogen van drieduizend supporters. “Het was een echt gekkenhuis hier binnen,” vertelt Tim ons vanuit Frankrijk. “Maar wel knap van de organisatie om alles zo in goede banen te leiden.”

Loopschoenen, fietshaken en een kwak olie

Het waren superkorte afstanden, ook dat was nieuw voor Tim, maar hij had zich goed voorbereid, ook tactisch. “Ja, ik wist niet goed wat ik moest verwachten van dit format. Ik had het nog nooit eerder gedaan. Hoewel ik dacht dat ik op 150 meter zwemmen niet veel zou verliezen, gokte ik erop om mijn loopschoenen in T1 al aan te zwieren.”

Zijn verleden als duatleet kwam hem goed uit zaterdagavond en verder was het experimenteren onder de douche. “De afgelopen week heb ik getest met de haken uit ‘den ouden tijd’ van de duatlon jeugd B. Onder de douche heb ik mijn loopschoenen met natte voeten aangetrokken om de foutmarge in de race te minimaliseren. Uiteindelijk bleek een kwak massage-olie in de loopschoenen de beste optie.”

Turbo sloeg niet aan

Zijn tactiek pakte goed uit. “Het fietsen met haken en loopschoenen bracht me steeds vooraan uit T2. Dan was het gewoon een kwestie van mijn plek te verdedigen. Maar de finale lopen, was gewoon stukgaan. Het was lopen op het randje. Het plan was om het laatste rondje de turbo erin te gooien, maar helaas sloeg die turbo niet aan.”

Het leek een vierde plaats te worden, maar in de eindspurt kwam Arnaud Mengal er nog over. “Het was een beetje zuur om mezelf te zien sprinten als een dans der stervende zwanen. Maar Arnaud Mengal werd terecht nipt vierde. Wat een stel ‘snelle poten’ heeft die jongen, zeg. Zelf ben ik eerder tevreden dan ontgoocheld. Top 5 in een Europabeker waar je niet weet wat je ervan moet verwachten, daar had ik van tevoren voor getekend.”

BK cross duatlon en WK cross triatlon

Het is alvast een mentale opsteker richting Retie volgende week, dan verdedigt Tim zijn nationale titel cross duatlon. “Ik neem inderdaad volgende week deel aan het BK in Retie. Daarna volgt er een blok training naar het triatlonseizoen toe, met als spits het WK cross-triatlon in Pontevedra. Want zeg nu zelf, het is nog maar maart hé. Tussendoor pik ik wel eens een GP duatlon mee, de Grand Raid in Nisramont en een week stage,” aldus Tim.