Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuw bij SMO-Specialized: Remco Verbelen, Tim Van Hamme en… Bas Diederen
Het SMO-Specialized team voor 2019 (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

Nieuw bij SMO-Specialized: Remco Verbelen, Tim Van Hamme en… Bas Diederen

Het SMO-Specialized triatlonteam uit Sint-Laureins pakte dit weekend tijdens hun ploegvoorstelling uit met een verrassende nieuwkomer: Bas Diederen. De meervoudige Nederlandse kampioen triatlon werkt in 2019 een Nederlands-Belgisch programma af, waaronder drie wedstrijden in de Belgische triatlon teamcompetitie, de T3 Series. Remco Verbelen en Tim Van Hamme zijn ook nieuw, net zoals Kiara Lenaertz.

Drie Belgische races voor Bas

Eerder kondigde Bas Diederen al aan dit jaar te starten in de Nederlandse Eredivisie triatlon bij het StepOne Fitness Occasions team uit Holten. “Ik kende Bas nog als vroegere ploegmaat en via Edo van der Meer. Bas wil in 2019 blijkbaar wat meer in Nederland en België aan triatlon doen en we zijn vrij snel tot een akkoord gekomen. Hij heeft me bevestigd dat hij alvast bij drie wedstrijden van de T3 Series er bij zal zijn en dat is een serieuze versterking voor ons team,” aldus Michael Dewilde, team manager van SMO-Specialized.

Remco Verbelen blindedarmontsteking

De Meetjeslandse T3-ploeg krijgt er nog een paar sterke nieuwkomers bij. Remco Verbelen en Tim Van Hamme komen over van Tribe. Remco was er zelf niet bij wegens een acute blindedarmontsteking, maar liet vanop zijn ziekenhuisbed wel weten er naar uit te kijken om deel uit te maken van SMO-Specialized. “Buiten die blindedarmontsteking ben ik verder wel fysiek paraat voor 2019,” zei Remco.

Tim Van Hamme op de ploegvoorstelling van SMO-Specialized (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Tim Van Hamme geen last meer van schouder

Tim Van Hamme kijkt ook uit naar 2019. Hij is weer volledig blessurevrij. “Voor mij is het hoofddoel van 2019 om op de fiets te blijven zitten en niet meer over kop te gaan,” lacht Tim, doelend op zijn sleutelbeenbreuk in 2018. “Ondertussen is de schouder weer volledig genezen en ik heb er absoluut geen last meer van. Ik heb nog altijd alle flexibiliteit. De winter is goed verlopen en ik heb zin in het seizoen. Ik wil graag weer aanknopen met een aantal topprestaties, waarbij ik zeker op de BK’s mik.”

Simon De Cuyper mikt op BK

Wie ook de Belgische kampioenschappen mikt, is Simon De Cuyper. Ook hij is helemaal terug. “Het laatste anderhalve jaar is moeilijk geweest,” vertelt Simon. “Maar ondertussen ben ik volledig verlost van blessures en gaat het lopen ook weer goed. Voor mij ligt de focus op de Belgische kampioenschappen en dan vooral het BK Sprint in Sint-Laureins. Ik denk nog altijd dat ik daar zeker kans maak tegen de jonge gasten,” aldus Simon.

Simon De Cuyper mikt op de BK’s (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Belgen, Nederlanders, Fransman en Duitser

SMO-Specialized heeft daarnaast nog een paar sterkhouders in de ploeg, met onder andere toptalent Joris Basslé, Nederlanders Jorik Van Egdom, Jardy Van Den Heuvel, Donald Hillebregt en Edo van der Meer, de Fransman Francois Martin en de Duitser Jan Stratmann.

Maya Kingma en Kiara Lenaertz

Bij de vrouwen is de Nederlandse Maya Kingma de blikvangster. Zij kon er niet bij zijn wegens op stage, in voorbereiding van de WTS in Abu Dhabi. “Ik start er met de Mixed Team Relay voor Nederland. We hopen ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio,” vertelde ze vanuit Gran Canaria.

Ook Kiara Lenaertz, nieuwkomer bij SMO-Specialized, mag dromen van de Spelen. Zij speelt mee voor een van de plaatsjes bij de Belgian Hammers, onze Belgische Mixed Team Relay ploeg. Kiara vertelde vanop stage met de nationale ploeg in Monte Gordo dat ze naar uitkijkt om voor SMO-Specialized uit te komen in 2019.

Ondanks de komst van Kiara Lenaertz stelt SMO-Specialized geen damesploeg op in de T3 Series…