Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spirit Tri Series: nieuw international circuit met onder andere Alpe d’Huez
Nieuws

Spirit Tri Series: nieuw international circuit met onder andere Alpe d’Huez

Er is een nieuw internationaal triathlon circuit opgericht: de Spirit Tri Series met onder andere de bij ons ook populaire triatlons van Portocolom en Alpe d’Huez. Voorlopig gaan er vier gevestigde triathlons onder de serie vallen. Het doel van de organisatie is om een uniek circuit te organiseren met iconische races met een eigen pro startveld, coaching seminars en een puntensysteem voor agegroupers. 

De vier races die voorlopig onder de Spirit Tri Series gaan vallen zijn de International Triathlon Portocolom (14 april 2019 in Mallorca, Spanje waar Michael Van Cleven meervoudig winnaar is); EBERL Chiemsee Triathlon (30 juni 2019 in Duitsland); de TIME Alpe d’Huez Triathlon ( 25 juli 2019 in Frankrijk) en de TRANS Vorarlberg Triathlon ( 25 augustus 2019 in Oostenrijk).

“Betere kwaliteit, unieke race formats”

Het bedrijf achter de Spirit Tri Series is Spirit Multisport. Dit is een bedrijf dat zich richt op het creëren van de randvoorwaarden voor multisport atleten om te kunnen sporten. Denk hierbij aan coachings opleidingen en software, website ontwikkeling voor triathlon teams en nu dus ook een eigen triathlon circuit.

Tom Sutton, CEO van Spirit Multisport, wil zich met de Spirit Tri Series afzetten tegen de huidige aanbieders van Long Distance races. ,,Ons doel is om een alternatief  te bieden voor de huidige Long Distance triathlons, met een betere kwaliteit, unieke race formats en afstanden waar triatleten hun seizoen omheen kunnen plannen.

Nicola Spirig bestuurslid

Een van de bestuursleden is Nicola Spirig, Olympisch triathlon kampioen uit 2012. Hoewel ze zelf op de korte afstanden uitkwam koestert ze diep respect voor de Long Distance atleten. ,,Ik heb in mijn carrière veel met Long Distance atleten getraind. Ik waardeer het werk en de offers die deze agegroupers en pro’s moeten doen om op de toppen van hun kunnen te racen enorm.”

Spirit Multisport is ,,enorm blij om met professionele evenementen te werken en de kernwaarden van triathlon, zoals toegankelijkheid voor iedereen en een verbeterde levensstijl door sport en plezier te kunnen vertegenwoordigen.” Het bedrijf belooft in april met meer informatie naar buiten te komen.