Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WTS Abu Dhabi zonder Flora Duffy, maar met 4 Belgen
Nieuws

WTS Abu Dhabi zonder Flora Duffy, maar met 4 Belgen

Vrijdag start het World Triathlon Series seizoen met de triatlon van Abu Dhabi, maar de vrouwenwedstrijd is al meteen onthoofd: topfavoriete Flora Duffy gaat namelijk niet van start. Ze voelt zich nog niet 100% sterk genoeg en stoomt zich liever helemaal klaar voor de volgende WTS in eigen Bermuda. De Belgen treden met vier atleten aan in de individuele races, want Jolien Vermeylen heeft groen licht gekregen van de ITU om in de WTS te starten.

Duffy gemotiveerd voor WTS Bermuda

Flora Duffy was normaal gezien de absolute topfavoriete geweest, maar ze meldde zich deze week af voor Abu Dhabi. “De training gaat goed en ik zie heel veel progressie,” zei Duffy. “Maar ik ben nog niet helemaal klaar om een wedstrijd te doen. Ik wil nog aan wat meer consistentie werken en als ik wedstrijd doe, wil ik dat ik er helemaal 100% klaar voor ben. Het was een zware beslissing om te nemen, maar het geeft me ook extra motivatie om er in de volgende WTS in Bermuda vol voor te gaan,” aldus de meervoudige wereldkampioene.

“Eerste WTS, leerervaring voor Jolien”

Het afzeggen van Flora Duffy is goed nieuws voor Jolien Vermeylen. De Belgische kampioene sprinttriatlon zou sowieso starten met de Mixed Team Relay als vervangster van de gekwetste Valerie Barthelemy. Maar deze week kreeg ze te horen dat ze ook startrecht krijgt in de individuele wedstrijd. “Jolien is gisteren op de startlijst geraakt en mag in haar eerste WTS starten individueel,” vertelt bondscoach Nick Baelus vanuit Abu Dhabi.

“Goed ontvangen bij Belgian Hammers”

Die geeft wel aan dat de focus op de Mixed Team Relay ligt. “Het is mooi voor Jolien. Zo kan ze proeven van het hoogste niveau. We leggen haar geen druk op. Dit is een leerproces waar je in mag groeien. En de nadruk ligt natuurlijk op de teamprestatie zondag met de Mixed Team Relay triatlon.”

Jolien is ondertussen goed ingeburgerd in de groep. “De Belgian Hammers ontvangen haar met open armen in de groep,” gaat Nick verder. “We zijn heel blij dat ze enorm toegewijd is en vol voor haar sport gaat.” Wat dit betekent voor de startvolgorde wil Nick nog niet kwijt. “Zoals altijd in topsport bekijken we van dag op dag wie er zal starten.”

Jelle en Marten zijn klaar

Wie alvast niet zal starten, is Christophe De Keyser. “Hij stond nog derde op de wachtlijst, maar jammer genoeg kan hij niet starten. Alle toppers zijn hier bij de mannen, inclusief Jelle en Marten, die allebei blinken. Ze zijn klaar om de dubbel te doen met vrijdag de individuele race en zaterdag de Mixed Team Relay.” Marten amuseerde zich alvast op het fietsparcours, op het bekende Yas Marina F1-circuit:

Nieuw triathlonlive streaming-platform

De individuele races starten vrijdag om 14u06 lokale tijd voor de mannen en 16u06 voor de vrouwen. Bij ons is het dan 11u06 en 13u06. Je kan de races volgen op het compleet vernieuwde triathlonlive platform. Daar worden dit jaar maar liefst veertig races uitgezonderd, inclusief de Super League Triathlon en de Norseman. Er zou ook een app komen.