Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon bij kunstlicht in Challenge Daytona
Pieter Heemeryck wint de eerste Challenge Daytona (foto: Challenge Family)
Nieuws

Triatlon bij kunstlicht in Challenge Daytona

Zien we Pieter Heemeryck dit jaar een triatlonoverwinning pakken bij kunstlicht? Het zou zo maar kunnen op de race track van de Daytona International Speedway. De Challenge Daytona triatlon viel al meerdere keren in de prijzen, de nieuwe race in Amerika werd vorig jaar onder andere uitgeroepen tot ‘beste nieuwe race‘ door Triathlete Magazine, maar dat weerhoudt organisator Challenge Family er niet van te werken aan een mogelijk nóg spectaculairder format. Voor wat betreft de pro’s althans, want deze professionele atleten zullen dit jaar niet meer overdag, maar in de avond tegen elkaar racen: ‘Daytona Distance Under the Lights’ wordt er dan ook al gezegd.

Net als afgelopen jaar zal er nog steeds 1 mijl worden gezwommen (1.6 km), 37.5 mijl (60 km) gefietst en 8.2 mijl (net iets meer dan 13 kilometer) gelopen. Het fietsen en lopen zal dit jaar dus onder de lichten van de Daytona International Speedway plaatsvinden en de race zal ergens rond zonsondergang starten. Voor Age Groupers blijft de race overigens wel gewoon overdag.

Vorig jaar won Pieter Heemeryck de eerste Challenge Daytona triatlon en hij was toen al zeer te spreken over de organisatie. Challenge Family CEO Zibi Szlufcik legt nog maar eens uit waarom Challenge Daytona zo spectaculair is. ,,Het is, zeker binnen de triathlonwereld, ongehoord om de actie van zo dichtbij te kunnen volgen. Normaal zie je twee, hooguit drie keer een glimp van een triatleet als je bij het fietsen gaat kijken. Hier zie je ze vijftien keer voorbij komen.”