Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WTS Abu Dhabi geen succes voor zieke Belgen Marten en Jelle, Mola wint voor Yee
Marten Van Riel in de kopgroep op het Yas Marina F1 circuit in Abu Dhabi (foto: 3athlon.be)
Nieuws

WTS Abu Dhabi geen succes voor zieke Belgen Marten en Jelle, Mola wint voor Yee

De Belgische triatleten Marten Van Riel en Jelle Geens zaten goed in de wedstrijd in de eerste World Triathlon Series race in Abu Dhabi, maar ze konden dat niet bevestigen met een goed resultaat. Marten en Jelle hadden allebei last van buikgriep sinds de dag voor de wedstrijd. Jelle had tijdens het fietsen geen kracht meer in de benen, Marten voelde het tijdens het lopen. Meervoudig wereldkampioen Mario Mola had een hele kluif aan het jonge supertalent Alex Yee.

Marten als 12de uit water

In het zwemmen was het geen verrassing dat Richard Varga alweer als eerste uit het water kwam na een snelle 750 meter. De Slovaak deed er 8’28 over. Marten Van Riel, ondanks ziek te zijn, volgde in twaalfde positie op nauwelijks acht seconden. En ook de zieke Jelle Geens deed het goed. Hij volgde als 29ste op 22 seconden.

Jelle Geens bij de start in de WTS Abu Dhabi (foto: 3athlon.be)

Jelle sluit aan en valt weg

Marten eiste meteen zijn plaats op in een kopgroep van 14, waaruit Europees kampioen Pierre Le Corre wegviel na een valpartij in de eerste bocht naar het Yas Marina F1 circuit. Marten deed mee zijn deel van het werk op de fiets en kreeg nog voor halfweg het gezelschap van landgenoot Jelle. Die kwam met een achtervolgende groep van 15 mannen vooraan aansluiten. Maar een ronde verder verdween Jelle helaas uit de wedstrijd. Bijzonder jammer, want met dit wedstrijdscenario zat een topresultaat er in.

Een grote kopgroep samen in wissel

Hoewel het tempo vooraan hoog lag, kwam bij het ingaan van de slotronde de grote achtervolgende groep aansluiten. Zo kregen we een enorm grote kopgroep van 43 triatleten die naar de tweede wissel stormden. Marten zat in het midden van de groep en begon als 23ste aan het looponderdeel.

Marten Van Riel bij de start in de WTS Abu Dhabi (foto: 3athlon.be)

Marten nog niet honderd procent

Nieuw-Zeelander in vorm Hayden Wilde begon als leider aan de 5 km lopen en behield een kleine voorsprong op een groepje favorieten, met onder andere Alarza, Luis en Yee. Daarbij geen Mario Mola. Die zat mee in het midden van het pak met Marten Van Riel.

Marten droeg de gevolgen van de buikgriep in het lopen. Hij slaagde er niet in om vooraan te geraken, in tegenstelling tot Mario Mola die vlak voor halfweg in het spoor volgde van Alex Yee, die op zijn beurt op zoek ging naar leider Wilde.

Alex Yee loopt naar de kop en krijgt nog wat support van Hayden Wilde (foto: 3athlon.be)

Alex Yee bewijst zijn talent

In de laatste anderhalve kilometer kregen we een duo vooraan: meervoudig wereldkampioen Mario Mola en jong supertalent Alex Yee, waarvan we ons eerder afvroegen of hij de nieuwe ‘Mario Mola’ is?. Marten volgde na 1 ronde in 37ste positie op 42 seconden van de leiders.

In de slotfase bleek Mola te snel. In de laatste vierhonderd meter liep hij weg van de sterke Alex Yee. Mola pakte zijn eerste WTS zege van het seizoen in 52’00. Drie seconden later pakte Yee zijn eerste zilver in de World Triathlon Series. Fernando Alarza spurtte naar de derde plaats in 52’12. Marten Van Riel werd 39ste in 54’15.

Mario Mola opent het WTS seizoen met een overwinning (foto: 3athlon.be)

We wensen de twee Belgen alvast veel beterschap toe en hopen dat ze alsnog een beetje gezonder de start van de Mixed Team Relay halen.

https://www.instagram.com/p/Buv-lZRjyzS/