Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel 20ste in WTS Abu Dhabi, Zaferes wint
De start van de vrouwenrace in Abu Dhabi (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Claire Michel 20ste in WTS Abu Dhabi, Zaferes wint

De Belgische triatlete Claire Michel heeft in de World Triathlon Series triatlon van Abu Dhabi een mooie twintigste plaats behaald. Jolien Vermeylen moest lossen in het fietsonderdeel en werd 50ste. De winst ging naar Katie Zaferes.

De Nederlandse Maya Kingma, die bij ons voor SMO-Specialized uitkomt, zwom sterk en maakte deel uit van een kopgroepje van negen. Onze landgenotes Jolien Vermeylen en Claire Michel volgden op redelijk korte afstand. Jolien was 21ste na de 750 meter met 15 seconden achterstand. Claire volgde als 45ste op 28 seconden.

Claire Michel in de grote groep op het Yas Marina F1-circuit (foto: 3athlon.be)

Kopgroep steeds verder weg

Vooraan bleven er van de negen leidsters zeven over, met Learmonth, Knibb, Spivey, Zaferes, Miller, Jeffcoat en Kingma. In de achtervolging kregen we een grote groep met Claire Michel, die op een goeie 25 seconden volgden. Voor Jolien Vermeylen lag het tempo helaas te hoog en ze moest al snel lossen en kwam helemaal in de achtergrond terecht. Ze zou 50ste worden op meer dan zes minuten Haar doel was om bij te leren en de focus lag sowieso op de Mixed Team Relay race op zaterdag.

Ondanks het achtervolgingswerk van vier Britse triatletes slaagde de kopgroep erin om steeds verder weg te rijden. Het gat bedroeg meer dan een minuut. De Australische Jeffcoat moest in de slotfase lossen zodat Maya Kingma vooraan nog vijf collega’s had. In het lopen moest Maya al snel de betere loopsters laten gaan. Ze werd uiteindelijk 22ste.

Inhaalrace van Claire

Claire Michel wisselde achteraan de grote groep, die meer dan een minuut achterstand telden op de zes vooraan. Vooraan stond er geen maat op Katie Zaferes die meteen wegliep van de andere koploopsters. Claire zette een mooie inhaalrace in en passeerde na 1 ronde in 18de positie op 1’28 van Zaferes.

Katie Zaferes op weg naar de winst in Abu Dhabi (foto: 3athlon.be)

De Amerikaanse Zaferes pakte de eerste WTS-overwinning van 2019 in 55’31. Jessica Learmonth liep een hele tijd in tweede positie, maar moest in de slotfase Spivey en Knibb laten gaan. Zo leken we op weg naar een volledig Amerikaans podium in Abu Dhabi. Tayor Spivey werd tweede in 55’57 en in de sprint pakte de Britse Learmonth alsnog de derde plaats in 56’06. Voor Zaferes was het pas haar tweede zege ooit in de World Triathlon Series.

Claire Michel 20ste

Claire Michel liep nog sterk in de slotronde, maar had geen versnelling meer in huis en pakte een verdiende 20ste plaats in 57’37. Dat is een mooi resultaat, gezien haar verstoorde voorbereiding door een lichte blessure deze winter. Zaterdag wordt ze mogelijk hét speerpunt van de Belgian Hammers in de Mixed Team Relay.

Claire Michel bij de start in Abu Dhabi (foto: 3athlon.be)

De Belgisch-Nederlandse Kirsten Nuyes werd voor Oranje 44ste in Abu Dhabi. Rachel Klamer was de beste Nederlandse op plaats 13. Wellicht zullen Kingma en Klamer starten in de MTR zaterdag. Voor België verwachten we Claire Michel en Jolien Vermeylen, met Hanne De Vet als reserve.