Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Na 23 maanden triatlon finisht Nico De Neef derde in Ultraman Challenge Israel
Nieuws

Na 23 maanden triatlon finisht Nico De Neef derde in Ultraman Challenge Israel

Nico De Neef heeft geschiedenis geschreven door als eerste Belgische triatleet de Israelische Ultraman Challenge tot een goed einde te brengen. Nico werd bovendien nog eens knap derde in de einstand na drie dagen met 10 km zwemmen, 430 km fietsen en 82 km lopen. Hij deed over de vier proeven 29u27’06. Indrukwekkend, zeker als je weet dat ‘Delneffio’ nog maar 23 maanden met triatlon bezig is.

https://www.facebook.com/3athlon.be/videos/366664087257281/

Zoals u bij ons eerder kon lezen, startte Nico met triatlon in La Roche, waar hij door onze hoofdredacteur over de streep werd geroepen. Ondertussen deed hij halve, sprint en kwart en het toppunt was de finish in de Ironman van Nice. Nadien rijpte het idee om binnen de twee jaar alle afstanden gedaan te hebben. En dus moest er ook een ultra-triatlon volgen.

10 km zwemmen in 4 uur

Die ultra-triatlon begon woensdagochtend met een zwemwedstrijd van 10 km. Nico zocht zijn eigen tempo en werkte het zwemmen af in 4u06 in water van zo’n 16 graden. Op dezelfde dag moest hij al aan de bak op de fiets. Het eerste deel van de fietsproeg bedroeg 145 km. Nico legde die af in 5u13’55.

6 minuten penalty

Op dag 2 moest hij nog eens 275 km fietsen. Na 10u03’13 kwam Nico als derde over de streep. Daar kwamen nog eens zes minuten straftijd bij. “Ik kreeg zes minuten omdat ik een tijdje met een andere triatleet aan het babbelen was over wat de wind nog zou doen in het laatste stuk”, vertelde Nico ons. “Maar ik was gelukkig nog steeds derde en had 42 minuten voorsprong.”

Rug wat gevoelig, maar benen nog goed

Vrijdag moest hij voor de derde dag op rij in actie komen, deze keer voor een dubbele marathon. “Ik had na het fietsen wel wat last van mijn nek, maar ook van mijn voetzolen en mijn rug was gevoelig, maar de benen waren nog steeds goed. Waar ik me het meest zorgen over maakte was de warme temperatuur die ze voorspelden voor de wedstrijd, terwijl ik wist dat er weinig schaduw zou zijn.”

Het begon goed met een eerste marathon in iets meer dan vier uur. Delneffio passeerde een eerste keer aan de finish in 4u21. In de tweede helft van de 84 km lopen, kreeg Nico het iets moeilijker maar hij zette door en na 9u57’58 lopen, bereikte hij de finish van de Ultraman Challenge Israël. Het resultaat: een derde plaats in een totaaltijd van 29u27’06.

Benen, voeten en knieschijven… pfff…

De winst ging naar topfavoriet Dan Alterman. Die haalde het in 21u50’06, met een dubbele marathon in 6u51… Tom Marmarelli werd tweede in 22u56’47. Nico De Neef was blij dat hij het einde haalde. “De dubbele marathon was zwaar. Het was een moeilijke ondergrond met kleine rotsen en geulen die gevormd waren door het stromende water maar nu door de zon helemaal verhard waren. De benen, voeten en knieschijven hebben het gevoeld, pffff,” aldus Nico.