Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Clijsters en Lien Peeters winnen zwemloop Maaseik
500 meter zwemmen in binnenbad in de zwemloop Maaseik (foto: Ann Denayer)
Multisports

Jelle Clijsters en Lien Peeters winnen zwemloop Maaseik

Zaterdag organiseerde triatlonclub Trisport MnK hun tweede zwemloop in en rond het zwembad de Aquadroom in Maaseik. Naast heel wat kids- en jeugdreeksen was er ook een open reeks met daarin een aantal toppers over de 500 m zwemmen en 4 km lopen. Jelle Clijsters was de snelste bij de mannen, Lien Peeters won de zwemloop bij de vrouwen.

Maarten Christis was de enige die onder zes minuten bleef op de 500 meter zwemmen. Hij zette 5’56 neer en was exact vijf seconden sneller dan Jelle Clijsters. Nadat iedereen zijn zwemnummer afgewerkt had, vertrokken de atleten in de volgorde van de uitslag van het zwemmen. Christis vertrok als leider. Vijf seconden later mocht Clijsters aan zijn lopen beginnen.

Jelle Clijsters wint de zwemloop van Maaseik (foto: Ann Denayer)

Jelle Clijsters bleek de snelste. Met 14’06 was hij een minuut sneller dan Maarten Christis en in een totaaltijd van 20’08 won Jelle de wedstrijd in Maaseik. Maarten Christis werd tweede in 21’03. Lennert Jacobs pakte de derde plaats in 22’18 voor thuisatleet Erik Vanhove.

Lien Peeters snelste vrouw

Bij de vrouwen was Lien Peeters de beste zwemster met een tijd van 7’35. Daarmee was ze vijftien seconden sneller dan Elke Vyncke. In het lopen hielde ze die voorsprong vast. Lien won vlot in 25’28. Elke Vyncke werd tweede in 26’43. De derde plaats was voor Lindsay Linassi in 27’32.

Lien Peeters wint de zwemloop van Maaseik (foto: Ann Denayer)

Bij de Jeugd B wonnen Liam Dreesen en Femke Scheepers en bij de Jeugd C waren Jules Vos en Emily Hilven de besten.

Uitslagen Zwemloop Trisport MnK Maaseik 2019

Bekijk hier het volledige foto-album van Tri-Mnk atleet Sven Klerkx

Bekijk hier deel 1 van het foto-album van Ann Denayer

Bekijk hier deel 2 van het foto-album van Ann Denayer