Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pascale Dries en Jan Debie naar Ironlakes: “Zwemmen wordt uitdaging voor Jan”
Pascale Dries brons op het BK halve in Eupen 2018 (foto: Pascale Dries)
Nieuws

Pascale Dries en Jan Debie naar Ironlakes: “Zwemmen wordt uitdaging voor Jan”

Triatlete Pascal Dries en duatleet Jan Debie zijn de winnaars van de twee starttickets voor de Ironlakes triatlon bij de Lacs de l’Eau d’Heure en twee overnachtingen in het Golden Lakes Hotel. Voor Pascale wordt het de volledige: “Ik wil laten zien dat na mijn borstkanker ik het nog altijd kan.” Jan debuteert op de halve: “Het zwemmen wordt overleven, want ik kan alleen wat schoolslag…”

Er waren bijna honderd deelnemers aan onze Ironlakes weggeefactie en onze onafhankelijke jury trok uit alle inzendingen het Kempisch triatlon/duatlon koppel Pascale en Jan. Zij mogen gratis starten op de afstand naar keuze.

Voor Pascale wordt het de volledige: “Ik ben hier heel blij mee,” zegt ze. “Ik had deze wedstrijd stiekem al op mijn programma staan. Ik ga voor de volledige afstand. Mij sprak de wedstrijd aan omdat hij in België is en het parcours me wel aanspreekt. Ik heb graag variatie in het parcours.”

“Na borstkanker laten zien dat het nog kan”

De wedstrijd krijgt ook een extra speciaal karakter voor Pascale. “Ik wil ook voor mezelf na mijn borstkanker laten zien dat het nog kan, al zal het waarschijnlijk op een lager pitje zijn dan vroeger. Dit seizoen heb ik mijn programma al redelijk klaar. Ik doe eerst het BK ploegentriatlon in Doornik. Daarna volgt het BK halve triatlon in de Challenge Geraardsbergen. Verder doe ik de Hageland Power triatlon in Aarschot en misschien de halve van Eupen. Gerardmer is mijn favoriete wedstrijd, daar voel ik me thuis komen. En die valt ideaal, want twee weken later is er dan de Ironlakes.”

“Genieten van de rust in Barcelona”

Op het moment dat ze hoorde dat ze in de Ironlakes mag starten, zat Pascale met Jan in Barcelona. “We zijn hier voor de marathon, die Jan loopt als voorbereiding op Rotterdam, dat is zijn hoofddoel. Maar we genieten ook van de stad en het mooie weer. Ik ben hier dan ook zonder loopkleren, om te genieten van de rust. Wij zijn echt kei blij met de uitnodiging. Jan en ik zijn zo verschillend van niveau maar triatlon heeft hij nog niet gedaan. Hij kan niet zwemmen zegt hij. Dus dat wordt de uitdaging,” aldus Pascale.

“Altijd ‘goesting’ gehad in triatlonuitdaging”

Jan Debie aan de finish van de Hel van Kasterlee 2017 (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Jan Debie, vooral bekend van zijn ereplaatsen in de Hel van Kasterlee, liep in Barcelona de marathon in 3u29’23, maar het was vooral een voorbereiding op de marathon van Rotterdam. Met het ticket voor de Ironlakes triatlon komt een jongensdroom uit. “Ik he altijd wel ooit ‘goesting’ gehad in een triatlonuitdaging, maar nu komt die dus wel sneller dan verwacht. Ik zal het wel bij de halve afstand houden,” zegt Jan vanuit Barcelona.”

“Zwemmen wordt overleven”

Voor de duatleet wordt vooral het zwemmen lastig in de Lacs de l’Eau d’Heure. “Het zwemmen zal inderdaad nog een grote zoektocht worden,” lacht Jan. “Ik hoop het te overleven een paar kilometer lang, want ik beheers alleen een beetje schoolslag. Met de marathon heb ik nu een mooie trainingsweek in Barcelona achter de rug, waar we ook zeker genieten van de mooie dingen des levens. De marathon van Rotterdam is mijn grote doel van het voorjaar. Dan volgt waarschijnlijk even een rustige periode. Ik kan dan dus al aan wat watergewenning beginnen,” aldus Jan Debie.

Wij wensen het Kempische koppel veel succes toe met hun dubbele uitdaging. Je kan je nog steeds inschrijven voor zowel de volledige als de halve triatlon van de Ironlakes op 22 september. Inschrijven en alle informatie vind je op de website van Ironlakes.