Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Leuvense TDL-Forsite stelt indrukwekkend team samen van ervaren en jonge toppers
TDL-Forsite 2019 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Leuvense TDL-Forsite stelt indrukwekkend team samen van ervaren en jonge toppers

TDL, de Triatlon en Duatlon club van Leuven, krijgt er in 2019 een topteam bij dankzij het TDL-Forsite team, met tien ambitieuze triatleten die in de T3 Team Triathlon Series wel eens mee kunnen spelen voor de overwinning. Het is een mix van ervaring en jonge talenten geworden. Wij legden youngsters Dries Matthys en Simon Folens op de rooster.

Bij TDL-Forsite zien ze een paar triatleten thuiskomen. Zo keren Stijn Goris en Antonio Hernaert na hun verblijf bij LTTD-Oilservice nu terug in Leuven. En in het zog van Stijn Goris komen ook een aantal atleten uit zijn PTS-trainingsgroep over. Nicolas Tilman maakte de overstap van SMO-Specialized en van het vroegere Accent-Tribe komen jonge talenten Dries Matthys en Simon Folens.

Project voor langere termijn

Ze krijgen bij TDL-Forsite het gezelschap van Wannes Swinnen, Arthur De Jaegher, Lukas Bosmans, Emilio Hernaert en Tuur Lemmens. Voorlopig is TDL-Forsite het topteam van TDL Leuven. Zij treden dit seizoen in een frisse groen-wit-zwarte uitrusting aan, terwijl de rest van de club nog in het vertrouwde rood-wit-zwart blijft. “Maar het is wel de bedoeling van hier een project op lange termijn te maken,” legt Wim Folens van Forsite uit, tevens ook papa van Simon. “Dit is een gemotiveerd team van topatleten, maar ook de sfeer binnen de club is geweldig. Dus engageren we ons graag voor meerdere jaren.”

Simon Folens: “Geen superwinter”

Simon Folens is overigens de jongste van het stel. We vroegen hem naar zijn ambities voor 2019, zijn eerste jaar bij de beloftes. “Ik verwacht in het zwemmen en ook in het fietsen wat progressie gemaakt te hebben. Ik hoop dit jaar zeker na het zwemmen langer te blijven volgen in het fietsen en frisser aan het lopen te beginnen. Ik heb geen superwinter achter de rug door een kleine knieblessure, maar ondertussen ben ik weer aan het lopen en ik zie het wel goed komen. Ik trainde al een jaar samen met de meeste van deze atleten. Maar het is wel leuk om nu in Leuven zo’n project te hebben. We wonen dicht bij elkaar, kunnen heel veel samen trainen…”

“Iedereen vindt de uitrusting geslaagd”

We vroegen Simon ook wat hij vindt van de nieuwe uitrusting, al kan hij als zoon van de hoofdsponsor moeilijk een objectief antwoord geven. “Ik vind het zeer geslaagd en iedereen die het gezien heeft, is ook wel enthousiast. De algemene consensus is dat het wel geslaagd is, dat vind zelfs ik, als subjectief persoon,” aldus Simon die in 2019 op de BK’s mikte in de U23 categorie.

Dries Matthys: “In de breedte heel sterk”

Daarin komt hij zijn ploegmaat Dries Matthys zeker tegen. Dries is bezig aan een goede winter en maakte indruk op de fiets tijdens het TLD-Forsite weekend in de Ardennen. “Op de Cote de Wanne heb ik alles uit de kast moeten halen en alleen Arthur De Jaegher kreeg in net niet te pakken, maar dat is geen schande, denk ik,” vertelt de altijd enthousiaste Dries.

Hij ziet TDL-Forsite als een sterk geheel. “Dit is een ploeg die sterk is in de breedte. We zitten met een paar ‘uber’-zwemmers zoals Tuur en Simon. Ik zie ons wel een paar keer met een paar man in de top-10 eindigen. Zelf wil ik graag ook eens meedoen voor het podium op de T3. Vorig jaar had ik een mooie uitschieter in Mechelen. Het was geweldig om Stijn daar te kloppen.”

“Kijk maar naar Blummenfelt”

Dries staat ondertussen bekend om zijn fietscapaciteiten, de genen die hij ge-erfd heeft van papa Marc. En dus hebben we het graag over in de toekomst wat langer, non-drafting werk. Maar Dries houdt de boot voorlopig af. “Mijn papa zegt dat inderdaad altijd dat ik het op de lange afstand met mijn fietscapaciteiten goed zou doen. Zowel ik als mijn coach Glenn zijn ervan overtuigd dat dat op de korte afstand ook moet kunnen. Kijk maar naar Blummenfelt,” aldus Dries.

Houd 3athlon.be de komende dagen zeker in de gaten, want we brengen nog interviews met godfather Stijn Goris, Beermile kampioen Antonio Hernaert en een dubbelinterview met Wannes Swinnen en Lukas Bosmans over de long distance.