Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Young Belgian Hammers op stage in Monte Gordo: “Grote groep, fantastische spirit”
Nieuws

Young Belgian Hammers op stage in Monte Gordo: “Grote groep, fantastische spirit”

De nationale jeugdselectie van Triatlon Vlaanderen trok dit jaar op stage naar Portugal, naar Monte Gordo waar deze nieuwe generatie Young Belgian Hammers werd klaargestoomd voor het nieuwe triatlonseizoen. Hanne Peeters en Milan Leys maakten voor 3athlon.be een vrolijk, enthousiast verslag van hun stage, over de uitstekende sfeer, hard trainen en een beklijvende ontmoeting met Belgian Hammer Valerie Barthelemy

“Hoe kan je een verslag over een trainingsstage anders beginnen dan te zeggen dat het fantastisch was?”, vertellen Hanne en Milan. “Al moet de leukste en tegelijk ook zwaarste training nog komen; de Superleague! Met de Belgian Hammers die zich zoals in Abu Dhabi op hun Mixed Team Relay altijd 100% geven in het achterhoofd, zien we die laatste trainingsprikkel helemaal zitten.”

Aangename temperatuur zeewater

“Zoals reeds vermeld hebben we er twee prachtige weken opzitten. Voor het zwemmen hadden we telkens de keuze tussen een 25- en een 50-meter bad. Zelfs de watertemperatuur van de zee was aangenaam genoeg om ook daar een zalige plons in te nemen.”

“De fietstrainingen waren ook als een soort drie-in-één pakket: de zon was (bijna) altijd van de partij dus konden we een lekker kleurtje opdoen én genieten van de prachtige omgeving én ook nog goed trainen natuurlijk.” 

Meisjesfietsen met schattige mandjes

“Lopen kon op de piste, waar ook de stabilisatie/krachttraining gebeurde trouwens. Ook op de Keniaanse paadjes, inclusief meefietsende coaches op een meisjesfiets met een schattig mandje voor de drinkbussen, konden we de loopbenen hun ding laten doen. Opnieuw drie-in-één dus.” 

“Het spreekwoord ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ is meer dan ooit bewezen. Nog nooit was de groep zo groot. Tegelijk was er een fantastische teamspirit en open-minded  communicatie.”

Valerie Barthelemy omringd door een jonge generatie triatletes…

Valerie Barthelemy, zo positief!

“Last but not least kregen we een special guest bij de groep. Terwijl Valerie recupereert van haar val, verbleef ze de tweede week bij ons. Het is ongelooflijk hoe positief haar ingesteldheid is en we zijn er zeker van dat ieder van ons ongelooflijk veel van haar geleerd heeft. We kunnen ze nooit genoeg bedanken hiervoor!”

Hieronder vind je een impressie van de twee weken in Portugal met een uitbundige bende die duidelijk zin hebben in het nieuwe seizoen: